Jövőre már enyhülhet ez az elkeserìtő helyzet az it szektorban?
Én már kezdek falra mászni attól, hogy nem tudok kifogni egy junior pozit a végzésem óta(Debreceni egyetem gazdaságinformatikus) 10 hónap gyakornoki tapasztalattal(ez majdnem 1 év).
Simán lehet.
Én nyár közepén kezdtem el jelentkezni egyetem utáni első főállásra junior pozíciókba és 1 hónappal később több ajánlatom volt és nem hogy megadták a "magas" bérigényem, de volt ahol fölé mentek.
Közben nyáron is egy óriási leállás volt. A mostani gazdasági helyzetet tetézte, hogy mindenki nyaralni volt. Konkrétan volt olyan cég, ahova nyáron jelentkeztem és most novemberben kaptam az emailt, hogy menjek online interjúra. :D
Hiába rossz a piac, még most is lehet simán munkát találni, csak picit ki kell tünni a tömegből.
Van volt szaktáram, aki pont most helyezkedett el. Ő pozíciót váltott és elmondása szerint neki is egyszerű volt a munkakeresés és még többet is adtak neki az elképzeléseinél.
Csinalj meg egy ISTQB-t vagy agis kepzest. Egybol elkapnak, tobbet er a cv-ben mint a diploma.
Egyebkent az emlitett helyzet valoszinuleg nem fog valtozni, a kezdok szamara pozitiv iranyba legalabbis.
Akkor ezek szerint ha jól értem aki itban akar pályát kezdeni az csak egyetemen teheti meg gyakornokként mert a cégek jobban szeretik őket mint a juniorokat.
Az, hogy miért szeretik őket jobban talán azért van mert kevesebbet kell fizetni nekik, hivatalosan nem a cég alkalmazottai(már ha diakszovetkezeten keresztül jönnek a céghez,egy egyetemista talán motiváltabb és még lehetne sorolni.
Mondjuk ha van közel 1 év tapasztalatod és hónapok óta nem találsz munkát akkor nekem picit úgy tűnik hogy valamit elcseszel.
Lehet a CVd rossz és ebben az esetben be se hívnak vagy az interjúid sülnek el rosszul.
Visszatérni szerintem nem fog a 2020 előti időszak, nagyon fel lett téve az IT szakma és mindenki is az akart lenni a pénz miatt. Most pedig baromi sok a kezdő, de kevesen vannak akikben megvan a potenciál.
Helyeket meg szerintem nem vett el az AI még attól messze vagyunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!