Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kimennètek külföldre ha...

Kimennètek külföldre ha minimálisan keresnètek többet?

Figyelt kérdés
szinte mindenhol azt olvasni hogy ebből az országból menni kell, mert nincs jövője az el*asztott kormànyzás miatt. de ahogy nèztem a külföldi munkákat, nem tudnék sokkal többet keresni ha átszámolom a pénzt, kb 100 ezerrel többet. albérletet fizetnem kell, szóval az nem opció hogy családdal élek és elrakom a fizetésem nagy részét. nyelvtudásom nem nagyon van, de anélkül is lehet boldogulni mert ismerek pár embert aki úgy ment ki, nyilván azokért a munkákért nem fizetnek annyit. szóval szerintetek fiatalon megéri kimenni? a nyelvet valószínű megtanulnám egy jó közepes szinten, és akkor valószínű kapnèk jobb munkákat hosszútávon.
2023. dec. 11. 02:13
 1/9 anonim ***** válasza:
79%

Hasznald ugrodeszkanak az elso, nem tul jol fizeto allast. Ha egy evig ott dolgozol, es kozben megtanulod a nyelvet, kicsit jobban megismered a lehetosegeidet, akkor fogsz talalni olyan szakmat, ahol helyben megszerzed a bizonyitvanyt, es maris haromszor tobbet keresel, mint Mo.-n. De, ha van most valamilyen szakmad, csak a nyelvet nem beszeled, akkor is jobbak az eselyeid mint Mo.-n.

Pl targoncavezeto siman 2000 EUR felett keres nalunk (Munchen). Mo-n jo, ha kezhez kap 300-400ezret?

Kamionsofor, aki hajlando hosszu utra is menni (tobb napos, tehat a kamionban vagy hotelben alszik, jarmutol fuggoen) siman 3-4 ezer/ho. Es itt vannak olyan kamionok, amiben komplett haloszoba van, kis hutovel (a kajanak), es a kamionos pihenokben zuhanyoznak. De ismerek kamionost, akinek sajat hordozhato wc-je van, es azzal utazik, tehat ha ejjel haromkor alszik es rajon a szarhatnek, akkor sem kell kimennie a vaksotetbe. Nagyon sok kamionosnak a kutyaja is vele utazik.

Vagy helyezkedj el segedmunkasnak egy villanyszerelo melle akar gyenge fizuert is, tanuld a nyelvet, kozben esti suliba jarsz, megszerzed a villanyszereloi vegzettseget, es villanyszerelokent akar sajat vallalkozast indithatsz, akar cegnel heglyezkedsz el, a hatszorosat keresed majd, mint Mo.-n.

Hasznald ugrodeszkanak a gyengen fizeto elso munkahelyet, es tanulj, szerezz szakmat kint, es kiralykent elhetsz a Mo-viszonyokhoz kepest.

En 2002-ben jottem ki, es a 2008-as valsag alatt vettem a hazunkat. Magyarorszagon meg mindig albiban elnek, es varnam, hogy anyam meghaljon. Igy viszont kihoztam ot is miutan nyugdijba ment (apam meghalt 10 eves koromban), es itt boldogan elunk a csaladommal es anyammal egyutt.

Csak egy jotanacs: az itt elo magyarokat keruld el nagyivben, mert csak kihasznalnak, atvernek, es lopnak toled.

2023. dec. 11. 03:58
 2/9 anonim ***** válasza:
73%
Nem
2023. dec. 11. 06:28
 3/9 anonim ***** válasza:
65%
Ennyivel többért nem mennék ki.
2023. dec. 11. 07:23
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Itt sok szempont van:

1. Ha kint vagy és megtanulod a nyelvet meg a járást, akkor kapsz jobb melót is. Én is 7 év utánn több, mint a dupláját keresem az eredetinek

2. Nem csak az anyagiakról szól a dolog, hanem a kinti jobb körülményekről: több szabi, kevesebb túlóra, jobb egészségügy, jobb oktatás, én pl imádom a kinti bicikliutakat és kirándulóhelyeket

3. Érdemes jól meggondolni, hogy a te profiloddal melyik az ideális célország

2023. dec. 11. 07:26
 5/9 anonim ***** válasza:
75%
Milyen végzettséggel, szakmával rendelkezel? Elsősorban erre feküdnék rá, mert jó végzettséggel nem fogsz létminimumon élni és külföldön is kapósabb leszel.
2023. dec. 11. 08:23
 6/9 anonim ***** válasza:
48%

Én nem mennék ennyiért. Ha mennénk, az más miatt lenne (kormány, eü, oktatás, általános közhangulat, stb.), de momentán nagyon szeretem, hogy közel vannak a barátaink és a családtagjaink, így egyelőre ez az erősebb.

Neked kell tudnod, hogy neked megérné-e.

2023. dec. 11. 09:06
 7/9 anonim ***** válasza:
65%
Én nem mennék ki. Itthonról keresek 4000 Eurót, kint tudnék keresni talán 6000 Eurót, de az adók, lakásbérlés és a drágább szolgáltatások el is vinnék. Szóval maradok. Egészen addig, amíg EU tagok vagyunk maradni is fogok.
2023. dec. 11. 09:29
 8/9 anonim ***** válasza:
26%
Nem, bár hogy ezt egyáltalán megkérded elég jól mutatja, hogy nem értelmiségi területen dolgozol.
2023. dec. 11. 11:07
 9/9 anonim ***** válasza:
77%

En azt nem ertem, hogy hogy lehet valaki munkaképes korú, ugy hogy nyelvet nem beszél, és nem ért semmihez? Mit csinaltal eddig?

Amugy ugrodeszkanak jo, csak akkor ugorj is, ne úgy mint eddig.

Aljamelokert a ruandai meg szíriai polgárháborús menekultekkel versengsz, sosem lesz elheto allapot.

2023. dec. 11. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!