Váltanátok egy nagyon hasonló pozícióba egy teljesen más cégnél minimálisan több pénzért?
Egy SSC-ben dolgozom jelenleg, műszakos állás, viszont kezd nagyon elegem lenni. A vezetőség inkompetens, egyre többen mennek el - olyanok akik tényleg értenek is a dologhoz - a munka pedig csak egyre több. Az új emberek 0 tapasztalattal/tudással jöttek eddig, de az is lelassult az éven megmondták már nem fognak senkit sem felvenni, pedig gyakorlatilag 2-3 ember munkáját végzem az utóbbi 5 hónapban...
Most adott egy lehetőség egy másik cégnél, nagyrészt ugyanazt csinálnám, ugyanúgy műszakos állás és +5%-kal több pénzért (alapbér).
Kérdés megéri felrúgni mindent a jelenlegi helyemen az ismeretlenért (ami vagy jobb lesz vagy nem) vagy inkább tűrjek még, szerezzek több tapasztalatot és úgy menjek át máshová?
Első dolog: Ha te 5 hónapja el tudod végezni több ember munkáját, akkor eddig nagyon nem csináltál semmit, vagy azok nem csináltak semmit, akik elmentek.
5% emelésért max akkor éri meg váltani, ha más területen is jön hozzá előny. Pl. rossz a mostani légkör, bizonytalanná vált a cég jövője, könnyebb bejárni, jobb karrierlehetőségek vannak stb.
Az meg hogy mit csinálsz, mióta és most milyen tapasztalatod van, nem írtad, így a tapasztalatszerzés oldaláról nem lehet megfogni.
Azt azért vedd figyelembe, hogy általános dolog, hogy év végén nem nagyon bővítik a létszámot. Nem tudom az adott lehetőség mit jelent, de egy esetleges interjút még nem vennék készpénznek
Kicsivel több mint egy éve vagyok itt, ez az első munkahelyem.
Több ember munkáját pedig úgy "végzem", hogy napokig tolódik minden mert másra nem tudom átadni. Sokszor a szüneteket sem tudom normálisan kivenni a +1 óra (fizetetlen) túlóra meg gyakorlatilag mindennapossá vált. Annyi előnye van a mostani helynek, hogy jelenleg még HO-ban vagyunk úgyhogy ez kezelhető.
Nem csak én vagyok így, amit mondjuk év elején 2-3 nap alatt elvégeztünk az van hogy mostanában egy hétig elhúzódik mert nincs időnk foglalkozni vele annyi a munka. A b*szogatás viszont természetesen jön minden oldalról - ügyfél elégedetlen, a vezetőség meg csak követelni tud...
Szerintem ne válts 5%-ért, főleg a karriered kezdetén. Pályázz kicsit magasabb pozira, és kérd meg az árát. Nagy különbség van 1 év és 0 tapasztalat között, ennek a fizetésben is meg kell jelnennie.
Kivétel, ha már nagyon kikészít ez a hely, és sürgősen váltani kell. De ha néhány hónapot még kibírsz, akkor válogass egy kicsit, ne fogadd el az első ajánlatot, ami szembe jön.
nem érdemes, 5% az sovány
ha a másik sima H-P 9-5 meló lenne, akkor simán, de így a másik is ugyanolyan fos lesz, ezt így látatlanban garantálom neked
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!