Állásinterjún miért visszatetsző ha nem ahhoz szabom a béralkut mi a munka maga, hanem ahhoz mennyiből lehet megélni egy nagyvárosban minimálisan?
Vagyis ha nem azzal indoklom a béralkun az általam megjelölt összeget hogy milyen végzettségem van meg X év tapasztalatom, hanem azzal hogy Bp-en élek egy drága nagyvárosban, az élelmiszerárak, az ingatlanárak stb az egekbne minden drágul, drága az élet és kell egy X összeg a minimális létfenntartáshoz is. Vagyis nem azért kérek X ft--ot mert akkora ász vagyok, hanem azért mert ennyiből tudok megélni.
A boltban se azt kérdezik mit dolgozom és nem ahhoz szabják a krumpli árát, hanem egy ára a van a krumplinak a 8 elemis és az akadémiai nagydoktor számára is.
De ez állásinterjún miért annyira visszatetsző megütközést keltő? Hogy én kimondom, hogy nem a cég két szép szeméért jövök ide dolgozni, hanem azért mert ebből fogok megélni amit itt kapok és ehhez bizony kell egy X összeg alsó hangon is.
Lévén nem a kukából akarok étkezni pl.
Meg a bérlet meg a villanyszámla meg a net-egyik se épp egy luxus dolog.
Sokan így teszik, viszont nem mondják ki.
Én vidékről váltottam Budapestre.Egyből bruttó 610 ezerrel indítottam.Faragni akartak belőle, de nem hagytam.Végül egy másik budapesti cég megadta a kívánt bért.
Azért, mert ennyi kell,hogy egyedülállóként egy lakást fenn tudjak tartani, enni, sportolni, ruházkodni...stb
"Azért, mert ennyi kell,hogy egyedülállóként egy lakást fenn tudjak tartani, enni, sportolni, ruházkodni...stb"
És erre mondják a "nagyon okosok" meg a főnökök vezetők hogy ez a te egyéni nyomorod. Oldd meg....
nem ezt mondják talán?
Meg aztán sportolni? Hát micsoda úri huncutság ez..... hát mikor akarsz te sportolni? Elvégre látástól mikulásig benn leszel a cégnél! nem lesz neked időd arra!!
2#
Igen, de nem szoktuk kimondani ezt állásinterjún.
Bruttó 610 az ár punktum, ha nem jó keressenek mást.
A boltban a krumplinak TE vagy a megfelelö az állásinterjúnál, ott a krumpli minösége (végzettséged) meg a kereslet (a többi pályázó, illetve munkakör) szabja meg a krumpli árát!
Az senkit nem érdekel egyetlen munkahelyen sem, hogy te mennyiböl tudsz megélni, öket csak az érdekli, milyen munkát végzel, azért fizetnek.
Érvelni tudni kell.
Ahogy leírták előttem, ha bemész a boltba és ott a krumpli 500Ft-ért, akkor nem azt akarod hallani, hogy jajj drága bérelni a boltot, ha nem adom 500-ért éhenhalok. Vedd már meg légyszíves.
Mindjárt más, ha úgy adják elő, hogy igen kicsit drága, de ez egy nagyon jó krumpli ilyet máshol nem kapsz.
Az eredmény ugyanaz, a körítés más.
Azért, mert senkit nem érdekel, hogy te milyen módon, milyen életvitelt folytatsz és mennyiért.
A munkáltatót egy dolog érdekli, az adott munkát mennyiért lehet elvégeztetni. Az a te magánügyed, hogyan osztod be a pénzed.
“Kerek szepen havi harommilliot, mert Porsche-t akarok venni, k*rvazni jarok Szijjartoval a yachtomra minden hetvegen”
Elegge fura lenne.
"Elegge fura lenne.'"
És az is fura lenne ha kérek 250 bruttót ami olyan 166.000 nettó hogy legalább a rezsi bérlet kifizetése után párizsis zsömlére fussa????
Az is furcsa lenne? Mert még annyit se akartak adni!
Ez is furcsa??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!