Állásinterjún miért visszatetsző ha nem ahhoz szabom a béralkut mi a munka maga, hanem ahhoz mennyiből lehet megélni egy nagyvárosban minimálisan?
Vagyis ha nem azzal indoklom a béralkun az általam megjelölt összeget hogy milyen végzettségem van meg X év tapasztalatom, hanem azzal hogy Bp-en élek egy drága nagyvárosban, az élelmiszerárak, az ingatlanárak stb az egekbne minden drágul, drága az élet és kell egy X összeg a minimális létfenntartáshoz is. Vagyis nem azért kérek X ft--ot mert akkora ász vagyok, hanem azért mert ennyiből tudok megélni.
A boltban se azt kérdezik mit dolgozom és nem ahhoz szabják a krumpli árát, hanem egy ára a van a krumplinak a 8 elemis és az akadémiai nagydoktor számára is.
De ez állásinterjún miért annyira visszatetsző megütközést keltő? Hogy én kimondom, hogy nem a cég két szép szeméért jövök ide dolgozni, hanem azért mert ebből fogok megélni amit itt kapok és ehhez bizony kell egy X összeg alsó hangon is.
Lévén nem a kukából akarok étkezni pl.
Meg a bérlet meg a villanyszámla meg a net-egyik se épp egy luxus dolog.
Ezt mondom, nem érdekli a munkáltatót. Ha te 166.000 nettót érsz a munkaerőpiacon, akkor ahhoz mérten árazd be a lakhatásodat is. (Szobabérlés kevesebbért pl.)
Esetleg az évek óta tartó GYK siránkozás helyett elvégeznél egy OKJ-t, hogy valamihez érts végre és többet keress?
" egy OKJ-t, hogy valamihez érts végre "
Van 4 db 54-es lajtsromszámú emelt OKJ a fiókban. Legyen egy ötödik? Minek? Begyújtani?
Esetleg olyan OKJ-t, amivel érsz is valamit?
Ezt írtam.
Egyébként mik azok az OKJ-k amikkel nem tudsz elhelyezkedni?
"3 diploma es 4 OKJ?"
így van. látod, tudod te.
"Esetleg olyan OKJ-t, amivel érsz is valamit?"
Minden OKJ addig ér valamit míg végezni meg jelentkezni kell. Amikor meg megvan, akkor meg megy az üres pofázás hogy telített a piac, letörtek a bérek, túlképzés van stb...
ezt már megtanultam. Ezért is nem végzek soha többet semmit. Minek. Még egy szar papír a semmire?
" vagy miért nem mered leírni?:D"
le merem írni de MINEK? Hogy a hozzád hasonló szarf***ú senkik oktassanak hogy "nem azt köllöttt vóóóóóna öcsém" na ezért nem írom le.
A szokásoshoz képest sokáig bírtad trágárkodás nélkül...
Akkor gondolom artista, szobrász és hasonló hiányszakmáid vannak, ha már 54-es kód alatt keresgélünk...
"Akkor gondolom artista, szobrász és hasonló hiányszakmáid vannak,"
egyik sem.
egyik pénzügyi vonal, 2 IT vonal, és egy jogi vonal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!