Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet elintézni, hogy...

Hogyan lehet elintézni, hogy a mostani munkáltatóm mondjon fel nekem?

Figyelt kérdés

A jelenlegi munkahelyemen 6 éve dolgozom, tehát már bőven járna végkielégítés amennyiben ők küldenek el. Szeretnék elmenni, más helyet keresni, illetve egy kicsit "pihenni", tehát nem egyből más munkahelyen kezdeni. Viszont ha jól tudom járna 2 hónap végkielégítés, ezt jó lenne valahogy "behúzni".

Hogyan lehet megoldani, hogy ők küldjenek el, de olyan módon, hogy járjon a pénz?

2023. dec. 8. 14:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
79%
Ha jól értem akkor te vagy a cég hülyéje, aki minden olyan munkát megcsinál, amit mások már nem szeretnének. Ezenkívül még szarul is keresel. És még te szeretnél végkielégítést? Hagyd ott céget, amint lesz rá alkalmad!
2023. dec. 8. 17:43
 12/22 anonim ***** válasza:
79%

Ha így kapkodnak érted, akkor irány a köv. munkahely dupla fizetésért.

Kit érdekel akkor a végkielégítés ??

2023. dec. 8. 18:23
 13/22 anonim ***** válasza:
85%

"Szeretnék elmenni ... egy kicsit "pihenni"

"elmegyek betegszabira/ táppénzre"

Az ügy megoldva.

2023. dec. 8. 18:28
 14/22 anonim ***** válasza:
87%

Sztem menj be a főnöködhöz, hogy emelje meg a fizetésed 60%-al,mert nem vagy elég motivált.

Ha sokszor mondasz ilyeneket el fognak küldeni.

Vagy megemelik a fizetésedet... 😃

2023. dec. 8. 18:32
 15/22 anonim ***** válasza:
76%

"Hogyan lehet elintézni, hogy a mostani munkáltatóm mondjon fel nekem?"

Konkrétan sehogy. Ilyet nem kényszeríthetsz ki belőle.

Azonnali hatályú felmondás ennél komolyabb dolog. Ha azonnali hatállyal mondanának fel neked, végkielégítés csak akkor járna, ha ez a felmondás jogellenesnek minősülne. Ezt a tényt a munkaügyi bíróság állapítja meg.

2023. dec. 9. 08:44
 16/22 anonim ***** válasza:
Köss bele (verbálisan) folyamatosan a főnök haverjába, rokonába, k*rvájába a cégnél, majd azok kirúgatnak a főnököddel.
2023. dec. 9. 15:43
 17/22 A kérdező kommentje:

Főnökkel jóban vagyok, nem ő dönt a fizetésről.

Egyébként most ígérték hogy adnak valamennyit decemberre a januári emeléstől függetlenül, de természetesen nem lett belőle semmi.

"Ha jól értem akkor te vagy a cég hülyéje, aki minden olyan munkát megcsinál, amit mások már nem szeretnének."

Nem egészen, egy munkaköröm van ami elég speciális pontosan ezért is lenne nehéz a környéken máshol elhelyezkedni. Hasonló profilú céget kellene keresnem, de ahhoz el kellene költözni messzire.

Egyébként a munkaidőm nagy részében csak ülök a gép előtt és nem csinálok semmit. Viszont amikor gond van akkor többet spórol a cég azon hogy engem foglalkoztat ezért a fos bérért mintha akár csak egyszer szakszervizt kellene hívniuk.

2023. dec. 9. 18:10
 18/22 anonim ***** válasza:
Azcegyik munkatarsam mindig el meg 1-2 honap betegszabira es meg mindig nem rugtak ki es mar kb 4-5eve ott melozik... a fonok eszebe se jutna kirugni akarmilyen szarul is melozik...
2023. dec. 9. 20:09
 19/22 anonim ***** válasza:
70%

"a munkaidőm nagy részében csak ülök a gép előtt és nem csinálok semmit"

Jézusom. És még ebből is két hónapig ki kellene pihenni magadat, hogy az új munkahelyet elkezd? Nem mondok inkább semmit, hogy milyennek tartalak...

2023. dec. 11. 13:56
 20/22 A kérdező kommentje:

Mint írtam legalább 4X ajánlottak másik pozíciót és én mindig igent mondtam majd mégsem tölthettem be egyiket sem.

Szóval nem rajtam múlik a dolog, én sokszor beszéltem a főnökkel is hogy szívesen vállalnék plusz feladatokat, csinálnék mást is, vagy úgy hogy teljesen más pozíció vagy úgy, hogy a mostanihoz kapnék még feladatokat. Egyik dologból sem lett semmi. Szóval igen, leszarom az egészet már, de szerintem érthető a dolog...

A pihenést nem úgy értettem, hogy otthon ülnék és néznék ki a fejemből. Hanem a munka terén pihennék. Lenne egy csomó minden amihez idő kell és meg szeretnék csinálni. Ház felújítás, nyaraló felújítása stb.

2023. dec. 11. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!