Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem tudhatják egymás...

Bubachangh kérdése:

Miért nem tudhatják egymás bérét a kollégák?

Figyelt kérdés

Miért nem lehet tudni a kollégák bérét, pedig előbb-útóbb mindenki megtudja...

De miért ragaszkodik a munkáltató ehhez?

2023. nov. 29. 21:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
50%
Ez csak a csövesbánat Orbánisztánban divat, ahol mindent is elvárnak a minimálbérért. Itt Ausztriában teljesen más a helyzet.
2023. nov. 30. 17:00
 12/19 anonim ***** válasza:
55%

10-es, ha bemegy a kollégád, és közli, hogy Kovács Pista nettó 500-at keres, én meg csak nettó 300-at és én is annyit akarok keresni, mint ő, akkor hidd el, hogy mindkettőtöket ki fognak rúgni. Volt erre konkrét példa. Név szerint, összeget mondott az illető.

11-es, ez érdekes, amit mondasz, mert pont a multik csinálják, akik nem is magyarok.

2023. nov. 30. 17:09
 13/19 anonim ***** válasza:
37%
Hat jó csöves helyen lehetsz ha nálatok azért kirúgnak embereket mert az alkesz felmegy és elkezd hőbörögni, de ha ennyire fosol, akkor mondj tízezerrel kevesebb bért és máris nem tudnak kirúgni miatta 200iq...
2023. nov. 30. 20:08
 14/19 anonim ***** válasza:
82%
Egy rendes munkahelyen nem titok az alkalmazotak fizetése és nincs is belőle bérfeszültség, ha indokolt az adott ember fizetése. Nyilván a magyar tróger vállalkozásoknál befenyítik a munkavállókat, hogy ne árulják el a fizetésüket, általában arra hivatkoznak, hogy ez a munkavállaló érdeke, de valójában ez kizárólag a tróger munkaadók érdeke mert így szemrebbenés nélkül képesek évtizedeken át átb@szni a munkavállalójukat.
2023. dec. 2. 04:07
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

14-es, teljesen igazad van, ez a munkaadók érdeke. De nem a magyar munkaadók találták ki, hanem a multik. Multinál dolgozom, és egyébként nem keresek rosszul. De benne van a munkaszerződésemben, hogy kirúghatnak érte, ha elmondom bárkinek a fizetésem.

És ez most már a multikultúra része. Barátnőm másik multinál dolgozik, mentem hozzájuk állásinterjúra, egyszerűen nem tudtam belőle kihúzni, hogy mennyit keres. Nem a pénztárcájában akartam turkálni, egyszerűen a bértárgyaláshoz akartam infót. Bár az tény, hogy ő kicsit autisztikus, szóval nagyon szabálykövető. Semmi baja nem lett volna belőle, ha elmondja, de hát neki benne van a munkaszerződésében. Én elmondtam neki mennyit kapok, lássa részemről a jóindulatot, de ő még így sem volt hajlandó. Ez egészen biztos a munkaadók malmára hajtja a vizet, mert nekem pl. halvány fogalmam nem volt mennyit mondhatok állásinterjún.

Ha fejvadászon keresztül megyek, ők tudják, de egyébként nem mondja meg senki.

Szóval nem, nem a csöves magyar munkáltatók csinálják. Sőt, szerintem ott nincs is ilyen szabály, a fiam osztályában szülői értekezlet után ottmaradtunk pletykálni, és simán minden melós megmondta, hogy ő mennyit keres, nem csináltak belőle titkot.

2023. dec. 3. 15:26
 16/19 anonim ***** válasza:

15-ös: Jó kérdés, hogy ez azokra is igaz-e, ahol párkapcsolatban van két dolgozó? Esetleg együtt is élnek? Életszerűtlen, hogy párkapcsolatban lévők ezt nem mondják el egymásnak.

A másik, hogy én egy szülői értekezleten nem mondanám el senkinek, mennyit keresek. Ez egy balkáni primitív szokás nálunk. A jövedelmemről csak a páromnak van fogalma, de a szomszédaimnak, egyéb ismerőseimnek nem mondanám el. Utálom ezt a más zsebében turkálást.

2023. dec. 3. 23:03
 17/19 anonim ***** válasza:
84%

16: Bele írják de semmit se jelent. Alapból is elégé nehezen védhető lenne ha emiatt rúgnának ki bárkit is. Bele lehet írni mindenféle hülyeséget a munkaszerződésbe, ettől függetlenül még nem lesz jog alap mögötte.

Ez kb. csak arra jó, hogy az ostobább, alja munkát végző réteget sakkba tartja, mert azok fosnak a semmin.

2023. dec. 3. 23:15
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

„ Nem tudhatják, benne van a munkaszerződésedben, ha elmondod bárkinek, fegyelmivel kirúgnak.”

Akkor lehet szépen perelni a munkáltatót. Bár a munkabér üzleti titok, a saját munkabérünk tekintetében titokgazdák vagyunk. Tehát azt csinálunk vele amit akarunk. Nyilvánosságra is hozhatjuk. Emiatt senkit sem lehet kirúgni

2024. jan. 30. 03:19
 19/19 anonim ***** válasza:
73%

Nyilván párkapcsolatban tudják az emberek, hogy mennyit keres a másik. Ne röhögtess már. Milyen is lenne, ha nem tudnám, hogy mennyit keres a férjem, akivel együtt neveljük a gyerekeinket? Persze biztos van ilyen is, de nem tartom normális dolognak.

Párkapcsolat elején, a randizós időszakban viszont szerintem még mindig tabu téma.

2024. jan. 30. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!