Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az emberek most komolyan...

Az emberek most komolyan azért szeretnek irodába járni, hogy megbeszéljék egymás magánügyeit?

Figyelt kérdés

Sok értelme nincs az irodába járásnak. Tapasztalatom az, hogy nem hatékony az ottani munkavégzés, az emberek csak összevissza pletykálgatnak, elmesélik kinek hogy vannak a gyereki, meg hasonló baromságok.

Ezt nekem miért kell végighallgatnom? A cég mégis ragaszkodik hozzá, hogy bejárjunk néha

2023. nov. 3. 13:08
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
43%

Szocializáció.

Teljes HO-ban én sem tudnék dolgozni.Heti 1x bemegyek.

2023. nov. 3. 13:11
 2/19 A kérdező kommentje:
Én is bemegyek, de nem a kollégák miatt. Hanem kell, hogy kimozduljon néha az ember.
2023. nov. 3. 13:12
 3/19 anonim ***** válasza:
62%
Igen azért. Ezért lettem EV, nem kell irodába járni. Ha ki akarok mozdulni akkor csinálok programot a párommal.
2023. nov. 3. 13:14
 4/19 anonim ***** válasza:
79%

Láttam egy lerobbant autót az út szélén. Mi értelme a közlekedésnek?

Kb. a kérdés is ez a szint. Attól még, hogy te sz/r helyen dolgozol, nem ez az általános.

2023. nov. 3. 14:08
 5/19 A kérdező kommentje:
Értelmetlen az összehasonlítás. Sok munka tényleg elvégezhető home office-ból. Nálunk kb azzal az indokkal kell bejárni, hogy ők bérlik az irodát, legyen kihasználva. Én kértem őket, hogy legyen kihasználva?
2023. nov. 3. 14:19
 6/19 A kérdező kommentje:
Vagy hogy béreljék a helyet
2023. nov. 3. 14:19
 7/19 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem is nettó hülyeség ez a kötelező bejárás. Legtöbbször az indok, hogy kell a szocializáció. De miért vesszük evidensnek, hogy az embernek nincs élete a munkáján kívül?

Én 10+ éve home office-ban vagyok, köszönöm, teljesen jól vagyok, kicsit sem hiányzik az irodázás. Volt egy időszak pár év után, amikor tettem egy próbát, hogy heti egyszer bemegyek az irodába (nem volt kötelező, abszolút ránk volt bízva), pár alkalommal élveztem, de hamar meguntam, maradtam inkább otthon. Nem adott annyi pluszt, amennyire macerás volt, ráadásul igen, sokkal kevésbé haladtam bent a munkával.

A mostani munkahelyemen havonta egyszer van egy csapatnap, bőven elég, igazából ez is minek. Kedvelem a munkatársaimat, semmi bajom velük, de nem hiányoznak a mindennapjaimból. Van családom, vannak barátaim, élek én szociális életet, nem kell ahhoz bejárós meló.

Egyébként engem nem zavar, hogy vannak, akik nem bírnak otthon lenni, tök jó, hogy van lehetőség bejárni, csak ne legyen kötelező. Csak ugye az a baj, hogy akkor meg a legtöbb cégnél 1-2 ember lézengene, ahhoz meg drága az iroda, ezért kényszerítenek be mindenkit. Én ilyen helyre már tuti nem megyek dolgozni.

2023. nov. 3. 17:13
 8/19 anonim ***** válasza:
26%

"Ezt nekem miért kell végighallgatnom?"

Azért mert egy selejt, nem haladó szellemiségű cégnél dolgozol. A normális helyeken ha az adott munka elvégezhető otthonról, ott a munkavállaló dönti el, hogy mikor megy be az irodába és mikor nem. Én például évente max 2-szer, mert semmi igényem random emberekkel szocializálódni, meghagyom ezt az örömet a számegyenesen 0 embereknek akiknek nincsenek normális szociális kapcsolatai és a munkahelyükön akarják kompenzálni a nyomorukat, hogy senki nem kíváncsi rájuk.

2023. nov. 3. 21:55
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Bírom az ilyen hőzöngéseket, hogy én nem dolgozom többet ilyen helyen, meg selejt hely az, ahova be kell járni.

Lehet, igazatok van, én sem vagyok híve a bejárásnak. De ha elveszítenéd a munkahelyed, és fél évig nem találnál másikat, akkor bizony elvállalnál egy olyat is, ahol heti 1-2 alkalommal be kell járni.

Nálunk is úgy van, hogy heti egyszer be lehet járni, nem kötelező. De most kaptunk egy olyan idióta főnököt, aki ragaszkodik hozzá, hogy márpedig heti egyszer kötelező legyen bejárni. Eleinte én is élveztem, mert viszonylag keveset vagyok emberek közt, de ez?

Többször mondtuk a kedves főnökasszonynak, ha azt akarják, hogy bejárjunk, akkor legyen normális iroda. Legyen íróasztalom, ahol ne adj Isten ott tudom hagyni a bögrémet, legyen egy szekrény, ahova be tudom rakni a cuccaimat. Nálunk sokan járnak biciklivel vagy tömegközlekedéssel. Az ebédet, vizet, bögrét, tányért, laptopot cipelni a buszon nem annyira buli. Ráadásul nem is biztos hogy a kollégám mellé tudok leülni, mert mindig máshol ül mindenki. Tök jó, hogy csapatépítés, meg szocializáció, erre olyan emberek mellett ülök, akikhez semmi közöm. Egyébként meg 100-an egy légtérben, tényleg folyamatosan beszélget valaki, ha más nem munkaügyben, képtelenség koncentrálni. Otthon sokkal jobban haladok.

Viszont keress rá, heti szinten van egy home office-os kérdés, a legutóbbinál is minősíthetetlen stílusban bizonygatták többen is, hogy aki home office-ban dolgozik, az azért akar így dolgozni, mert lusta, munkakerülő. Sajnos nagyon sokan hiszik ezt, ezért is kell a kötelező bejárás. Sok főnök még mindig kontrollmániás, aki azt hiszi, hogyha nem áll melletted, nem dolgozol. A mostani főnökasszonyom is ilyen, szerintem a falat kaparja dühében, hogy egynél többször nem tud berángatni bennünket az irodába.

2023. nov. 3. 23:30
 10/19 anonim ***** válasza:
34%

"De ha elveszítenéd a munkahelyed, és fél évig nem találnál másikat, akkor bizony elvállalnál egy olyat is, ahol heti 1-2 alkalommal be kell járni."

Ilyen nem fordulhat elő, mert olyan piacképes és magas szintű végzettségem van (mérnökinformatikus BSc, kiberbiztonsági mérnök MSc, alkalmazott matematikus PhD) valamint nyelvismeretem és szakmai tapasztalatom (beleértve az egyetemi oktatói tapasztalatot és az Európai Űrügynökséget) hogy gyakorlatilag bármelyik cégnek az álma egy hozzám hasonló óriási tálentumnak a foglalkoztatása. Linkedinen folyamatosan érkeznek a felkeresések a recruiterektől. Nemmelesleg a fizetésem jelentős részét befektetésekbe invesztáltam amivel olyan passzív jövedelmet generáltam magamnak, hogy évekig nyugodt szívvel el lennék állás nélkül. Azonban annak vagyok a híve, hogy nem el kell fogadni a fos munkahelyet és beletörődni a sz@rba, hanem kiképezni magadat olyan magas egzisztenciájú emberré akivel elő sem fordulhat, hogy személyes bejárásra kényszerül. Ha szabályozná a jelenlegi cég ahol dolgozom a bejárást, akkor a következő héten már másik cégnél dolgoznék ugyanúgy home officeból, ennyire egyszerű.

2023. nov. 3. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!