Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az emberek most komolyan...

Az emberek most komolyan azért szeretnek irodába járni, hogy megbeszéljék egymás magánügyeit?

Figyelt kérdés

Sok értelme nincs az irodába járásnak. Tapasztalatom az, hogy nem hatékony az ottani munkavégzés, az emberek csak összevissza pletykálgatnak, elmesélik kinek hogy vannak a gyereki, meg hasonló baromságok.

Ezt nekem miért kell végighallgatnom? A cég mégis ragaszkodik hozzá, hogy bejárjunk néha

2023. nov. 3. 13:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

10-es, ha ez mind igaz, miért itt bizonygatod, hogy te vagy az ász?

Ismered azt a közmondást, hogy magas lóról lehet nagyot esni?

Ha mást nem, te is ki fogsz öregedni, bizony ám.

2023. nov. 4. 00:00
 12/19 anonim ***** válasza:
55%

#11 Nem volt célom senkinek bizonygatni azt hogy ász vagyok vagy sem, pusztán objektív módon válaszoltam a kérdésre és tényeket közöltem. Viszont érezhetően az üzenete nem ment át az írásomnak, ezért a gyengébbek kedvéért kiemelem a lényeget:

Ha úgy érzed, hogy egyik pillanatról a másikra elveszítheted a teljes home office munkavégzés lehetőségét és hirtelen nem tudsz elhelyezkedni egy másik cégnél ahol adottak a számodra megfelelő feltételek, akkor nem beletörődni kell a helyzetedbe és elfogadni a sorsodat, hanem tenni érte / képezni magadat, hogy olyan értékes munkavállaló legyél, akinek nem okoz problémát a váltás egy szintén jó (értsd teljes remote) helyre.

2023. nov. 4. 00:25
 13/19 anonim ***** válasza:
64%

"A cég mégis ragaszkodik hozzá, hogy bejárjunk néha"

Nem leszek népszerű, tudom.

Egyszerűen azt nem értem, hogy mit nem lehet azon felfogni, hogy a munkáltató szabja a feltételeket? Ő biztosítja a munkavégzés helyét, az eszközöket hozzá, szabja meg, hogy hol végzed a munkád. Te a képességeidet adod hozzá és az idődet. Ezért neked bér jár.

Ez az alapfelállás. Minden más csak egyedi kívánságműsor. Ha nem tetszik a hely, a kollégák, egyebek, akkor válts!

Ha azt mondja a munkáltató, hogy nem sminkelhetsz, akkor nem sminkelhetsz, hiszen tisztatérben végzed a munkád. Ha azt mondja, hogy gyűrűt nem lehet hordani, mert balesetveszélyes, akkor nem viseled. Majd felveszed utána.

Egyik azért háborog, mert nem hallgathat rádiót munkavégzés közben. A másik azért háborog, mert nem sárga az iroda fala, pedig az a kedvenc színe. Mi van????? Én megmondom, hogy mi van. A munkáltató mondja meg, hogy minek kell lennie. Ha Jucikával kell együtt dolgoznod, akkor vele fogsz együtt dolgozni. Maximum finoman jelezheted, hogy nem vagytok jó páros, szeretnél mással dolgozni. A munkáltató ezt vagy figyelembe veszi vagy nem.

Ahogy előttem már valaki leírta: Ha nem adottak a számodra megfelelő feltételek, akkor indulj neki! Ennyi.

Nekem is volt kívánságom: Az eltérő munkarend. Megbeszéltem a munkáltatóval. Engedélyezte. Így maradtam.

2023. nov. 4. 06:18
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván aki kénytelen elvállalni olyan munkát, ami nem teljesen felel meg az igényeinek, az el fogja. Én azért írtam, hogy nem dolgozok többet olyan helyen, ahol nem home office az alap, mert én nem vagyok kénytelen.

Jó vagyok a szakmámban 10+ év tapasztalattal, nyelvismerettel, mostanra sokan ismernek is, elég könnyen találok munkát. Évekig szabadúszóként is simán boldogultam, most azért nem vagyok az, mert szembejött egy jó lehetőség, amit megragadtam, untam már a vállalkozással járó macerát, pénzt meg kínáltak eleget ahhoz, hogy megérje egy nyugodtabb időszakért. De ha úgy adódik, bármikor vissza tudok térni akár ehhez a formához is, meg ajánlatokat is kapok rendszeresen, szóval nen nagyon aggódom. Pedig nem vagyok programozó, még csak IT-s sem.

2023. nov. 4. 09:05
 15/19 A kérdező kommentje:
14-es: milyen területen dolgozol? Én még fiatal vagyok, 3 év full time munkatapasztalatom van eddig, de nem vagyok annyira megelégedve. Nem sok köze van a munkámnak jelenleg ahhoz, amit tanultam.
2023. nov. 4. 10:35
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Marketing területen vagyok. Azt nem állítom, hogy kezdőként nagyon kifizetődő lenne, én is lenyomtam pár évet szar fizuért, míg rendesen beletanultam és lett elég tapasztalatom, de ha az ember eljut egy szintre, onnan azért elég jól lehet boldogulni, mert marketing a legtöbb cégnek kell.
2023. nov. 4. 11:29
 17/19 anonim ***** válasza:
54%

14-es...

Senki nem támadott téged. A válaszolók sokszor nem az alapkérdésre válaszolnak, így vita kerekedhet. Nem szükséges megírnod, hogy neked mennyire jó és mit engedhetsz meg magadnak, ha az volt a főkérdés, hogy ->

"Ezt nekem miért kell végighallgatnom? A cég mégis ragaszkodik hozzá, hogy bejárjunk néha"

Azért kell végighallgatnia, mert a munkáltató szabja meg a munkavégzés feltételeit. Ha nem tetszik a közösség, akkor

- váltson munkahelyet,

- kérje át magát máshova,

- fogja be a fülét.

2023. nov. 5. 03:59
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

17-es...

Neked sem feltétlenül szükséges reagálni más kommentjére ;)

2023. nov. 5. 08:50
 19/19 anonim ***** válasza:
Jujj! Látom nem adod fel! :)
2023. nov. 6. 04:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!