Budapesten mennyit kell keresni, ahhoz, hogy 100.000-et félrerakhass havonta?
Ahogy néztem egy garzon minimum belekerül 130.000-be.
Mennyi kéne legyen a bruttó fizu + cafi hogy kijöhessek 100.000 nettó megtakaritásba szerintetek hó végén?
Tőled függ.
Ha 130 a garzon.
10k a bérlet.
40k a rezsi + net + telefon
és valahol 70 és 150k között kajálsz
és valahol 30 és 100k között költesz szórakozásra, új ruhára, stb.
Akkor valahol 300 és 400 között van a havi költésed, tehát valahol 400 és 500 között kellene lennie a nettódnak hozzá.
Én részletes költségvetést vezetek évek óta, hobbiból. Igaz saját lakásom van, és az utazásokat is beleszámolom (idén 2.5M ment el rá, például), de nekem 500 körül mozog a havi kiadásom.
Nekem így néznek ki a kiadásaim:
Baránőmmel közösen lakunk albérletben, így 80-90 ezer / főre jön ki.
Havonta étkezésre és ivásra (itt nem alkoholos dolgokra gondolok. Pl.: Coca Cola Zéró, meg ilyenek) kb elmegy 150-200 ezer.
Egyéb kiadás szerintem van 50 ezer.
Tehát nekem kb 330 ezer / hó a kiadásaim, szóval az én esetemet nézve 430 ezer kéne nettó kéne, azaz br 650 ezer kéne ha 100k-t akarnél félre rakni.
Az én fizetésem most arra elég, hogy havi 250-et rakjak félre.
Szerintem 400 nettó (~600br) felett kell hazavinned ahhoz hogy legyen esélyed ennyit havonta félrerakni.
150 reálisabb egy kisebb lakásért, plusz 20 rezsi plusz kb 80 kaja ha főzöl és még kb 30 ezer az egyebek.
Szerintem, olyan nettó 500.
Most abból indulok, ki,hogy egyedülálló vagy, garzont bérelsz.
100k-val többet, mint a havi kiadásod...
Ilyen kérdést megint. Attól függ miylen életszínvonalon akarsz élni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!