Mi a véleményetek egy olyan munkahelyről, ahol a túlórákat egyáltalán nem fizetik ki, de pihenőnapnak se adják ki?
Felmondás vagy el se kell vállalni. Nincs az az isten, hogy ingyen dolgozzak.
Számold össze hány óráról van szó és pl mennyit keresnél plusba ha azt az idődet egy olyan hobbival töltenéd, amit szeretsz és kessre cserélheted.
Exem napi 4 órája a munkahelyre való utazással ment el. Mondtam neki is, hogy számoljon egyet... Pl ha fotózással vagy szereléssel (pc, teló stb) foglalkozna, amikhez ért és imádja is... Emellett van rá kereslet.
Vagy ezesetben pl annyival többet aludhatott volna és kipihentebb lett volna stb.
Makacsul ragaszkodott a munkahelyéhez, kapcsolatunk is ráment. Kevés együttlét, progik, emellett pedig tiszta hiszti és nyűg volt fáradtan, szabad idejében kb szobanövény volt.
Se az ingyen túlóra, se a hosszú utazások nincsenek rendben.
Ui: csődbe ment a cég ahol dolgozott szakmáján belül, most meg gyárban robotol 12 órákat és mellette utazik kb 3 órát...
Így pedig nehezebben jut el állásinterjúkra...
Ez van, ha valaki rugalmatlan.
Nem szabad megállni, főleg nem olyan helyen, ahol a legértékesebb kincsedet vesztegetik: az idődet.
Éves szinten is durva kiszámolva látni mennyi idő megy levesbe.
Amikor pl pécsre utazgattam rendszeresen az utat tanulással vagy rajzolgatással, vázlatolgatással egészítettem ki, aminek haszna volt. Ám mellette kipihenten jöttem mentem és csináltam a dolgaimat. Ami nem mindegy.
Minden hézagot igyekszem hasznos dolgokkal kiegészíteni.
A potya fizetetlen túlórából viszont nem tudsz pluszt kihozni semmilyen formában.
Pontosan ahogyan az előttem levő írja!
Még annyit fűznék hozzá, hogy ha majd elkezdik magukat meg az idejüket értékelni a honfitársaink, akkor fog ez megmutatkozni az anyagi meg az élet színvonalban is!
Ezért más a "nyugati" felfogás, és ezért importálják a "kunta kintéket".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!