Mi a véleményetek egy olyan munkahelyről, ahol a túlórákat egyáltalán nem fizetik ki, de pihenőnapnak se adják ki?
Én Bkv-nál voltam, de méga próbaidő végéig se vittem, mert nincs messengerem, se okostelefonom :D
Persze véletlenül sem adtak volna, hiszen hivatalosan nincs is.
Dolgoztam ilyen helyen, mert az elodom elkapatta oket, es +1-3 orat rahuzott a hivatalos munkaido vegen. Osszeirtam a tulorakat es letettem a tulajdonos asztalara, a kovetkezo fizuval ki lett fizetve 50%-on. Onnantol nem volt tulora, 00-kor felalltam az asztaltol es eljottem senki nem mert szolni.
Aztan utana ugy is felmondtam, de akkor megfogadtam, hogy nem dolgozom percet se ingyen. A balekokra hajtottak, akik ezt bevallaljak.
Lehetne kicsit több részlet.
Nálunk sem kompenzálják a túlórát, de a magyar átlagnál 4-5-ször több az alapbér, plusz szokott lenni 1-3 havi év végi bónusz is.
Emellett érdekes a munka és jól néz ki a CV-ben, hogy a világ egyik vezető pénzügyi cégének dolgozok.
Vagyunk páran, akiknek jó ez így.
Hát jah, meg az is sokmindenkinek jólvan úgy, hogy a Magyar Állam a bérminimum terén meglehetősen alacsonyra teszi (tette mindíg is) a lécet, jelenleg ez 1280 ft nettót jelent óránként, viszont maximálisra teszi az adóztatást!
Utóbbi 1280 ft nettó garantált bérminimum órabéren kb 700 ft az adó és a foglalkoztatási költség!
Mről beszélünk? Min Csodálkozunk?
Ez így van, de azzal nem tudsz mit kezdeni, hogy sokkal több a "minimálbéres" munkahely, mint az életképtelen ember, pl: az egész közigazgatás az első 3-5 évben minimálbéres, sokszor még diplomával is, vagy lásd védőnők, egészségügy, rendőrök stb...
Nem csak a "piacgazdaság" létezik, bárcsak ennyire egyszerű lenne, de nem az!
A piacgazdaság is nagyban függ az adóztatástól, ha akar sem tud annyit fizetni amennyit kellene!
Sajnos mindíg lesz, mert inkább alternatívákhoz folyamodnak az emberek, és amit az egyik munkaheléyen nem bírnak megkeresni azt majd a maszekba megoldják! Hányan maszeklolnak közigazgatási meló mellett, vagy állami alulfizetett munka mellett is.
Aztán amit lehet visznek haza, meg élnek a kedvezményekkel amennyire módjuk van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!