Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a véleményetek egy olyan...

Mi a véleményetek egy olyan munkahelyről, ahol a túlórákat egyáltalán nem fizetik ki, de pihenőnapnak se adják ki?

Figyelt kérdés
2023. nov. 23. 20:44
1 2 3 4 5
 21/42 anonim válasza:
69%
Magyarországon ez átlagosnak, általánosnak számít. Heti 5 nap 16 órában dolgoztam sokáig, ha nincs más ahova átmennél még mindig jobb, mint éhenhalni.
2023. nov. 29. 02:50
 22/42 anonim ***** válasza:
100%
Munkaidő leteltével eldobni a tollat, és a viszont látásra.
2023. nov. 29. 07:14
 23/42 anonim ***** válasza:
100%

Én Bkv-nál voltam, de méga próbaidő végéig se vittem, mert nincs messengerem, se okostelefonom :D

Persze véletlenül sem adtak volna, hiszen hivatalosan nincs is.

2023. nov. 29. 09:46
 24/42 anonim ***** válasza:
100%

Dolgoztam ilyen helyen, mert az elodom elkapatta oket, es +1-3 orat rahuzott a hivatalos munkaido vegen. Osszeirtam a tulorakat es letettem a tulajdonos asztalara, a kovetkezo fizuval ki lett fizetve 50%-on. Onnantol nem volt tulora, 00-kor felalltam az asztaltol es eljottem senki nem mert szolni.

Aztan utana ugy is felmondtam, de akkor megfogadtam, hogy nem dolgozom percet se ingyen. A balekokra hajtottak, akik ezt bevallaljak.

2023. nov. 29. 10:34
 25/42 anonim ***** válasza:
0%

Lehetne kicsit több részlet.

Nálunk sem kompenzálják a túlórát, de a magyar átlagnál 4-5-ször több az alapbér, plusz szokott lenni 1-3 havi év végi bónusz is.

Emellett érdekes a munka és jól néz ki a CV-ben, hogy a világ egyik vezető pénzügyi cégének dolgozok.

Vagyunk páran, akiknek jó ez így.

2023. nov. 29. 12:12
 26/42 anonim ***** válasza:
67%

Hát jah, meg az is sokmindenkinek jólvan úgy, hogy a Magyar Állam a bérminimum terén meglehetősen alacsonyra teszi (tette mindíg is) a lécet, jelenleg ez 1280 ft nettót jelent óránként, viszont maximálisra teszi az adóztatást!

Utóbbi 1280 ft nettó garantált bérminimum órabéren kb 700 ft az adó és a foglalkoztatási költség!

Mről beszélünk? Min Csodálkozunk?

2023. nov. 29. 14:01
 27/42 anonim ***** válasza:
76%
A minimál bér nem azért van, hogy az életképtelen emberek meggazdagodjanak. Nem muszáj minimálbérért dolgozni, piac gazdaság van, te döntöd el mennyiért éri meg neked dolgoznod.
2023. nov. 29. 14:09
 28/42 anonim ***** válasza:
100%

Ez így van, de azzal nem tudsz mit kezdeni, hogy sokkal több a "minimálbéres" munkahely, mint az életképtelen ember, pl: az egész közigazgatás az első 3-5 évben minimálbéres, sokszor még diplomával is, vagy lásd védőnők, egészségügy, rendőrök stb...

Nem csak a "piacgazdaság" létezik, bárcsak ennyire egyszerű lenne, de nem az!

A piacgazdaság is nagyban függ az adóztatástól, ha akar sem tud annyit fizetni amennyit kellene!

2023. nov. 29. 22:28
 29/42 anonim ***** válasza:
16%
De, csak piacgazdaság létezik. Ha nem teccik ne menj oda, ha nem lesz ember akkor majd emelnek hogy legyen.
2023. nov. 29. 23:09
 30/42 anonim ***** válasza:
0%

Sajnos mindíg lesz, mert inkább alternatívákhoz folyamodnak az emberek, és amit az egyik munkaheléyen nem bírnak megkeresni azt majd a maszekba megoldják! Hányan maszeklolnak közigazgatási meló mellett, vagy állami alulfizetett munka mellett is.

Aztán amit lehet visznek haza, meg élnek a kedvezményekkel amennyire módjuk van rá.

2023. nov. 29. 23:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!