Érdemes próbálkoznom az előléptetéssel?
Figyelt kérdés
Mélyépítő technikusi végzettségem van öt éve, közben szereztem egy építőmérnök diplomát is. A diplomázásom óta két év telt el, de az egyetem alatt is dolgoztam. Eddig úttervezésben voltam, de most augusztustól kivitelezésben dolgozok. Szerintetek megéri február környékén bepróbálkoznom egy bér tárgyalással vagy esetleg egy céges autóval( ennek jobban örülnék)? Hozzáteszem a juniorokon kívül mindenkinek adtak autót, még annak is akinek 2 éves kivitelezési tapasztalata van és ő ezért nem juniornak számított. Tudom, hogy kevesnek tűnik ez a fél év, de a második hónapban kaptam egy külön önálló projektet a nagy projekten belül, annak a szakági(útépítési) részét én viszem, felelős műszaki vezetői jogosultsági vizsgát tettem a Magyar Mérnöki Kamaránál szeptemberben, úgyhogy jogosultsággal rendelkező, nyilvántartott tag vagyok. Ennek elő feltétele az öt év szakmai tapasztalat, viszont itt számít a technikusi is. Kicsit úgy érzem, hogy a junior project mérnök pozíció kevésnek tűnik az egész szakmai tapasztalatomhoz képest.2023. nov. 22. 19:55
1/19 anonim válasza:
Érdemes próbálkoznod az előléptetéssel.
2/19 anonim válasza:
Én még korainak tartom, várd ki az egy teljes évet a jelenlegi pozícióban ahol vagy (tehát jövő augusztus) és csak ha az letelt utána kérjél valamit is.
3/19 anonim válasza:
Persze. Ha nem szólsz nem lesz semmi
4/19 anonim válasza:
Saját autóval mar nem járnék kivitelezésre az biztos, rövid úton tönkre baxxa a por , sar meg egyéb dolgok. Csodalom ezt amúgy, ezen ritka esetben szoktak spórolni... Én azt tanácsolnám, hogy várd meg mìg meglesz legalabb a kerek egy év kivitelezői tapasztalatod. Az már sok helyre beugró lehet. Aztán akkor szépen tárgyald át az egész bér, autó, beosztás kérdésedet cégen belül. Nagyon nehezen találnak embert epitesvezetőnek vagy akármilyen terepi pozícióra akik télen, nyáron birjak a terepet a helyszínen. Szoval sztem lehet majd feszegetni a dolgokat, de az egy év kivitelezői tapasztalat megszerzéséig türném a dolgot. Aztán szépen felhoznám rámenosebben a dolgokat. Ha megadják amiket kérsz jó, de ha nem már akkor se vagy teljesen terepen kezdő, jobban tudsz netán máshova átugrani, lehet hogy kapnak is majd érted. Persze én azt írtam le, hogy én mit tennék ebben a helyzetben, nem ajánlás !
5/19 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat. Egyetértek veletek, csak azért merült fel bennem, mert igazából nem egy junior munkáját végzem már a második hónaptól kezdve, plusz jött ugye ezt a jogosultság és olyan furcsa a helyzet, hogy még mindig junior vagyok a juttatásokban, viszont az elvégzendő munkában, felelősségben meg nem.
2023. nov. 23. 06:37
7/19 anonim válasza:
Kérni érdemes lehet már most is, hátha megadják. Most még csak kedvesen kérj. Meg együttműködően érdeklődj, hogy mit kéne teljesítened hozzá, hogy kaphass emelést, vagy legalább egy céges autót, hogy ne a sajátod amortizálódjon, stb.
Na meg a saját autód el is romolhat, aztán kénytelenek lesznek adni, mert különben hogy oldod meg?
Ha már meg van a teljes éved, akkor meg erélyesebben igényelni az emelést és habozás nélkül váltani, ha máshol jobbat ajánlanak, mint itt.
10/19 anonim válasza:
Én egy évig megprobalnék minél több gyakorlati tapasztalatot szerezni, egyre több mindenbe belefolyni. Nyitott szemmel járni, ki mit hogyan csinal az építkezésen. Aztán utána az első év után puhatoloznék óvatosan van-e feljebb poziban illetve juttatasokban. Ha ugy érezném hogy nincs en elkezdenek jelentkezni más cégekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!