Mit csináljak akkor, ha sorra mondanak fel a team-ünkben az emberek?
Multis cég, IT support, azon belül a kis team 4 fő. Van egy kolléganő, 60 körüli aki bár nagyon tehetséges, sokan ki nem állják. Szerintem most sem lepődött meg, hogy ez a második felmondás a hónapban. Pedig részben ő tehet róla.
Én még kitartok egy ideig, de ez azt jelenti, hogy rengeteg meló fog a nyakamba szakadni. Túlórát nem fizeti ki a cég, így nem is fogok 40 óránál többet dolgozni. De akkor meg panaszkodnak az ügyfelek.
Ti mit csinálnátok a helyemben?
Kérjek plusz pénzt?
Ti valaha dolgoztatok már, vagy 14 évesen az iskolapadból osztjátok az észt?
Egyik munkahelyen sem szokott ez működni, hogy persze megcsinálom plusz pénzért. Ha belefér a munkaidődbe meg kell csinálni. Ha nem fér bele, túlórázz, majd lecsúszod, ha lesz új ember. Úgyhogy én bólogatnék, persze, persze, aztán ha lejárt a 8 órám, szépen kikapcsolnám a gépet. A többi miatt meg fájjon a feje a főnöknek, ha ennyire nem tudta kezelni a helyzetet.
Én inkább azt feszegetném, hogy miért mennek el az emberek. Kevés pénz, vagy emiatt a kollegina miatt? Inkább tőle kéne megszabadulni, ha értelmes a főnök, akkor ezzel kezd valamit. Sajnos nem mindig értelmes a főnök, nekem is volt ilyen munkahelyem, és az adott hölgy mindenkit elüldözött maga mellől, mégsem tettek semmit.
Nálunk ki sem fizetik, nagyon extra indok kell hozzá. Alap, hogyha elmegy valaki, akkor a kollégák megcsinálják a munkáját. Ezért pl. cégen belül szinte lehetetlen is váltani.
Én nem idegesíteném magam emiatt, nem az én cégem. Ha nem fizetik ki, akkor nem dolgozom, kész. Nyilván ezek után még téged is nem fognak kitenni, még nagyobb bajban lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!