Mit csináljak akkor, ha sorra mondanak fel a team-ünkben az emberek?
Multis cég, IT support, azon belül a kis team 4 fő. Van egy kolléganő, 60 körüli aki bár nagyon tehetséges, sokan ki nem állják. Szerintem most sem lepődött meg, hogy ez a második felmondás a hónapban. Pedig részben ő tehet róla.
Én még kitartok egy ideig, de ez azt jelenti, hogy rengeteg meló fog a nyakamba szakadni. Túlórát nem fizeti ki a cég, így nem is fogok 40 óránál többet dolgozni. De akkor meg panaszkodnak az ügyfelek.
Ti mit csinálnátok a helyemben?
Kérjek plusz pénzt?
Nem igazán értem a kérdést. Rosszul érzed magad? Te is váltanál? Te is rosszul vagy a 61 éves asszonyságtól? Ha igen, akkor válts munkahelyet. Ha nem, akkor nincs kérdés, tedd a dolgod, tedd amit a főnököd mondd, töltsd ki a munkaidődet, ha időben több a munka akkor kérj csúsztatást vagy túlórát.
A fizetésemeléses igényedet nem fogják díjazni, ha csak azért dobod be, mert hullanak a kollégák mint a legyek. Zsarolásnak is vehetik és te lehetsz a következő akit kiiktatnak. Egyébként honnan tudod, hogy a többiek nem ezért léceltek le? Lehet, a 61 évesre fogták, közben meg kevesellték a fizut, a főnök meg valami mondvacsinált teljesítményproblémára hivatkozva eltakarította őket az útból. Teljesen bevett dolog ez is, cost cut kell mindenhol, a drága vagy potenciálsan drága embereket kiszórják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!