Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak én érzem red flagnek az...

Csak én érzem red flagnek az ennyi interjús kört egy junior pozícióhoz?

Figyelt kérdés

Magyar bank, junior programozó pozíció. Volt egy kezdő HR-es telefonos interjú. Utána küldtek egy feladatot. Tetszett nekik a megoldásom, úgyhogy szerveztek egy bemutatást és egy online technikai/szakmai interjút is. Itt is meg voltak elégedve, úgyhogy jött a személyes interjú, a HR, az IT és egy harmadik vezetővel. Itt is tettek fel elméleti, szakmai és pszichológiai kérdéseket is, arra is kíváncsiak voltak, hogy mikor megyek wc-re kb. Még itt is tetszettem nekik, 4 nap után felhívott a HR-es, hogy adjak elérhetőséget az előző munkahelyemhez, hogy rólam tudjanak kérdezgetni. És utána jeleznének vissza, hogy engem választottak-e vagy sem.

Minek ennyi kör egy junior pozícióhoz? Ráadásul itt nem is azt mondták, hogy full egyedül vinnék projektet, az ügyféllel való kapcsolódástól a termék szállításáig, és hogy ez milyen jó.

Vélemények erről az egészről? Megérné itt dolgoznom?

2023. nov. 22. 18:05
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
34%
A pénzügyi ,banki szektorban divatos a sok körös interjú.
2023. nov. 22. 21:14
 12/26 anonim ***** válasza:
14%

Mostanában kevesebb embert vesznek fel és csak unatkozik HR.

Valamivel ki kell tölteniük a munkaidőt.

Attól, hogy HR trágya még lehet jó a munkahely.

2023. nov. 22. 21:43
 13/26 anonim ***** válasza:
56%
A 3 kör nem sok. Juniorokból, most hatalmas a túlkínálat, úgyhogy a munkáltató válogatni fog. Mindegyik banknál lesz background check és fel fogják hívni az előző munkáltatódat, illetve leellenőrzik, hogy tényleg megvannak-e a végzettségek amiket a CV-ben állítasz.
2023. nov. 22. 22:39
 14/26 anonim ***** válasza:
63%

Minden banknál ez van. Valószínűleg még fog keresni a külsős cég is akik a background check-et csinálják, miután elfogadtad az ajánlatot.

Mondjuk ha már bank, én megpróbálkoznék a Morgan Stanley-vel, Citi-vel, vagy BlackRock-kal. Gondolom egy magyar bank nem olyan rugalmas, nem fizet annyit, és nem is tapasztalod meg milyen nemzetközi csapatban dolgozni.

2023. nov. 22. 22:45
 15/26 anonim ***** válasza:
60%

Multik többségénél jópár kör szokott lenni. 3 igazából nem sok, simán elmegy némelyik helyen akár 5 ig is.

Előző munkahelytől referencia kicsit fura, főleg ha még nem mondtál fel a jelenlegi helyeden esetleg

2023. nov. 22. 23:04
 16/26 anonim ***** válasza:
33%
Magyar barmi = red flag. Munkahely foleg.
2023. nov. 22. 23:44
 17/26 anonim ***** válasza:
17%

3 kör rengeteg. Első körbe beszélgettek, te is kitalálod otthon családdal megfelel-e az elvárásoknak, meg ők is egymás között h akarnak e a pozira. Masodik körben akkor mindenki elmondja van e egyezés, esetleg a bérigényen még megy kis huza vona.

Ahol 3 kör van már régen rossz

2023. nov. 23. 08:03
 18/26 anonim ***** válasza:
38%
Junior pozíciónál pont nem red flag mert ugye honnan tudnák, hogy egy junior ért-e egyáltalán a szakmához, de ha tapasztaltabb lennél akkor igen, én pl. elküldeném öket a fszba, hogy rabolják más idejét.
2023. nov. 23. 08:39
 19/26 anonim ***** válasza:
0%

A red flag talán túlzás de mindenképpen sok.

COVID előtt egy hr beszélgetés plusz egy interjú volt a standard.

COVID óta az utóbbi már inkább 2.

Nem is emlékszem olyan munkahelyemre, ahol ennél többre volt szükség. Ahol több kör volt/van, ott én is időhúzásra, a hr-rendszerek és folyamatok tesztelésére stb. gondolnék.

Nyílván ezt nem fogják senki orrára kötni.

Ahogy az is igaz amit a hr-ről írt valaki, sajnos kevés a munka.

2023. nov. 23. 10:13
 20/26 anonim ***** válasza:
56%
Az interjuk szama onmagaban nem red flag, az osszes komolyabb cegnel 3-6 koros interjuk vannak. Az, hogy elkerik az elozo munkahelyed elerhetoseget viszont pl. erosen az.
2023. nov. 23. 10:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!