Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Informatikusoknál mennyire...

Informatikusoknál mennyire gyakori, hogy utánad kérdeznek az előző munkahelyeidnél?

Figyelt kérdés

Jellemző, hogy ha jelentkezel egy állásra, akkor felhívják az előző munkahelyeidet, hogy megtudjanak pár infót rólad? Például, hogy igazat mondasz-e a CV-dben/interjún, mi volt a benyomásuk rólad emberileg meg szakmailag.

Másrészt, csak azokat hívják fel, akiket megadsz kontaktnak, vagy előfordulhat, hogy netről lenézik a cég telefonszámát?

Semmi különös nem volt amúgy, amit szégyellnék, csak kíváncsi vagyok, hogy megy ez.

2023. nov. 22. 13:24
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat!

Akkor nem ajánlott addig jelentkezni új állásokra, amíg a mostani munkahelyemen nem jeleztem?

Vagy csak felvétel után várható background check?

2023. nov. 24. 18:29
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Én csak az ajánlat elfogadása és a szerződéskötés közti időszakban, sőt, volt, ahol már a szerződés megkötése után tapasztaltam ilyesmit. Emlékszem, tréning közben kellett kiszaladnom a folyosóra, hogy a retardált csekkolónak - egy nyugger zsaru lehetett a stílusa alapján - magyaráztam az egyik munkahelyemet, mert nem értette.

Eleve, a te hozzájárulásod kell a csekk-hez, ajánlat híján meg mégis mihez, milyen alapon járulnál hozzá?

De amilyen hajmeresztő dolgokat írtak a többiek, bármit el tudok képzelni...

2023. nov. 24. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!