Informatikusoknál mennyire gyakori, hogy utánad kérdeznek az előző munkahelyeidnél?
Jellemző, hogy ha jelentkezel egy állásra, akkor felhívják az előző munkahelyeidet, hogy megtudjanak pár infót rólad? Például, hogy igazat mondasz-e a CV-dben/interjún, mi volt a benyomásuk rólad emberileg meg szakmailag.
Másrészt, csak azokat hívják fel, akiket megadsz kontaktnak, vagy előfordulhat, hogy netről lenézik a cég telefonszámát?
Semmi különös nem volt amúgy, amit szégyellnék, csak kíváncsi vagyok, hogy megy ez.
Köszi az eddigi válaszokat!
Akkor nem ajánlott addig jelentkezni új állásokra, amíg a mostani munkahelyemen nem jeleztem?
Vagy csak felvétel után várható background check?
Én csak az ajánlat elfogadása és a szerződéskötés közti időszakban, sőt, volt, ahol már a szerződés megkötése után tapasztaltam ilyesmit. Emlékszem, tréning közben kellett kiszaladnom a folyosóra, hogy a retardált csekkolónak - egy nyugger zsaru lehetett a stílusa alapján - magyaráztam az egyik munkahelyemet, mert nem értette.
Eleve, a te hozzájárulásod kell a csekk-hez, ajánlat híján meg mégis mihez, milyen alapon járulnál hozzá?
De amilyen hajmeresztő dolgokat írtak a többiek, bármit el tudok képzelni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!