Mire fel kell nekem ennyit adózni, hogy az 500 ezres fizetésemből havi 180 ezret oda kell adnom az államnak?
37-esnek!
NEAK közlemény:
"Elmaradt járuléktartozásomat meddig egyenlíthetem ki anélkül, hogy a TAJ számom érvénytelenítésre kerüljön?
A járulékrendezést, amennyiben a természetbeni egészségügyi ellátást térítésmentesen kívánja igénybe venni, csak és kizárólag az ellátás igénybe vétele előtt tudja rendezni, és ennek a befizetésnek meg is kell érkeznie a NAV-hoz.
Az érvénytelenítés ideje alatt igénybe vett egészségügyi szolgáltatások díját meg kell fizetni.
Amennyiben a járuléktartozás meghaladta a hat havi összeget és erről a jelzést a NAV megküldi a NEAK felé, akkor legközelebb már csak akkor vehet újra – zöld lámpa – mellett térítésmentesen ellátást, ha a befizetés tényét a NAV szintén adatszolgáltatás formájában megküldte a NEAK-nak. A jogszabály értelmében az újraérvényesítés a NAV adatszolgáltatásának NEAK-hoz történő beérkezését követő napon történik meg."
"Teljesíthetem-e az elmaradt járulékfizetést az egészségügyi szolgáltatónál, ahol szembesülök a TAJ szám érvénytelenítésével?
Nem, az elmaradást csak a NAV felé lehet teljesíteni, a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltató az ellátást a közhiteles nyilvántartás adatai alapján nyújtja, a beteg által bemutatott dokumentumok nem írják felül a közhiteles nyilvántartást, azt az egészségügyi szolgáltatónak nem kell elfogadnia."
"Járuléktartozás alatt igénybevett egészségügyi ellátás összegének visszaigénylésére még akkor sincs lehetőség, ha az elmaradt járuléktartozást utólagosan rendezte."
"2020. július 01-je óta ez a rendszer. Hol éltél azóta Kisdiló?"
-Lélegeztetőgépen, mert nem akartam engedni az oltást!
"Lélegeztetőgépen, mert nem akartam engedni az oltást!"
Én sem engedtem, de legalább életben maradtam, nem úgy, ahogy az Apám!
Pótold be a tananyagot utólag, aztán ugass be másoknak! Pusszantás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!