Mire fel kell nekem ennyit adózni, hogy az 500 ezres fizetésemből havi 180 ezret oda kell adnom az államnak?
19: Közös társadalomban élünk, ezért a közteher is szét van osztva.
Hogyha önbevallás alapján fizetnénk pl a közvilágítást és csak annak kellene fizetni aki éppen arra járt, szerinted hogyan lenne kivitelezhető? Ugyanez igaz útra, mentőre, tűzoltóságra és még sorolhatnám.
Másik probléma, hogy a legtöbb ember nem előrelátó, ami miatt nehezen tudnak kifizetni egy nagyobb kiadást, avagy spórolni arra az időszakra, ha egyszer betegek lesznek is legyen pénz.
Azzal egyetértek, hogy az adók, levonások nem mindig a legjobb helyre kerülnek, de szerintem az iskola, egészségügy pont nem ilyen, inkább többet kellene rá költeni.
Igaza van a kérdezőnek, az állami újraelosztás túlméretezett.
Taxation is theft
Még ha igaz lenne, amit a sok hozzászóló ír, hogy hát az iskolák meg az utak… a valóság az, hogy pofátlanul túlárazott, értelmetlen gigaberuházások és egyéb trükkök révén az államot túszul ejtő bűnözők és klientúrájuk eltartása zajlik.
Ha visszaadnánk az államosított feladatok nagy részét a piacnak, és elengednénk a szereplők adóterhelését, hogy ők maguk vásárolhassák meg, akkor mindennek a minősége, versenyképessége javulna, és még dobhatnánk kenyérmorzsát is a híd alatt didergő semmilyenzsoltnak, akit piaci alapon senki nem foglalkoztatna mert valójában egy nulla ahogy az elvtársai is mind.
Az államnak csak a fegyveres rendvédelem és esetleg a katasztrófaelhárítás, a piacgazdaság civilizált körülményeinek megteremtése lenne a feladata. Ahhoz viszont elég lenne negyedekkora adóztatás.
Ehelyett államszocializmus van és a sok idióta itt még tapsol is ennek, megideologizálja a saját kifosztatását. Nyomorúságos.
"Jó, de ha nekem nincs gyerekem, nem is akarok, akkor mi közöm van az iskolák finanszírozásához? "
Az egy dolog, hogy az oktatás színvonalát mutatod be azzal, hogy butának mutatod magad (esetleg az is vagy?), de valószínűleg jártál óvodába, iskolába. Úton - így vagy úgy - de jársz. Akár mit is gondolsz, Magyarországon nem rossz a közbiztonság. Igazából jogaid is vannak (vérmérséklet kérdése, hogy mennyit tartasz annak, de ettől függetlenül vannak). Nos... amit az emberek - főleg a gyengébb szellemi képességűek - el szoktak felejteni, azok a kötelességek. Az egyik ilyen az adózás is.
Én szívesen fizetnék kevesebb adót, ha cserébe le kellene mondanom a M1-ről, arról hogy a kakadu helikopterrel repkedjen többször mint az amerikai külügyminiszter, arról, hogy mEGvÉdjENEk a migráncsoktól, gurulódollárbaloldaltól, arról, hogy ötször annyiba kerüljön egy vasútvonal mint amennyiért egy magánvasúttársaság meg tudná építeni magának, arról hogy az állami kórházba hat év múlva kapjak időpontot meghalni valamilyen kórházi fertőzésben…
Én nem vagyok egy szaros kis debil, mint a sok adóztatásért ujjongó paraszt, akik azt gondolják az állam okosabban tudja elkölteni a pénzüket…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!