Ideje munkát váltani?
Nagyon nagy dilemmában vagyok. Egy multinál dolgozok immár 5. éve. A legnagyobb pozitívum a csodás főnököm és a kollégáim. Viszont az utóbbi időben egyfajta leepites folyik, ha valaki felmond vagy szülni megy,nem vesznek fel helyette új embert, a munkát szétosztják. Nagyon sok pluszmunkám lett az utóbbi években. A felelősségi köröm, munkaköröm többször változott, fizetésemelést alig kaptam. Viszont most leginkább a menedzsment hozzáállásával van bajom és abból lett elegem.
Ez az első munkahelyem, sosem mondtam még fel és alapból élet lojális vagyok. A főnököm miatt érzek elsősorban egy kis félelmet ,sose akartam csalódást okozni neki és nem is hiszem,hogy máshol ilyen támogató főnököm lehetne...
Viszont a másik oldalon az van hogy a teljesítményem ettől a terheléstől romlik, úgy is,hogy, többet dolgozok és hibát hibára halmozok. Rendszeresen elfog a sírás ha arra gondolok hogy mennyi munkám van és egy új átszervezés miatt a munka egy része is megfoghatatlan, sokszor azt sem tudom, mit kell csinálni és segítséget sem mindig tudok kérni mert más sem ért hozzá. Folyamatosan stresszelek, sokszor testi tüneteim vannak a nagy nyomás miatt.
Szóval hogy a végére érjek, most már úgy érzem csak a főnököm tart ezen a munkahelyen, minden más miatt naponta többször fel akarok mondani...
Elolvasva egyértelmű lenne hogy fel kéne mondanom, de a közösség nálam tényleg nagyon fontos és erős érv.
Köszi ha elolvastad.
"5 év pont elég egy helyen. Ha már kezd elkurvulni is a cég"
- Hát igen igen, amikor végetérnek az adó/egyéb kedvezmények...
Valahol olvastam, itt még nem, ezért leírom ide is, hogy ezek a cégek alapvetően 1,5-2 év alatt el akarják használni az embert és juniorra vagy legalábbis újbelépőre cserélni. Akik ezen túl vannak, maradnak 5 vagy 10 évig is, a piacinál egyre nyomottabb fizetésért. Ők már rutinból tolják, de bármilyen pluszt is lehet rájuk tenni, úgyis maradnak. Csoda, hogy neked ez ennyi ideig tartott. Amit tehetsz, az 1) beszélsz a főnökkel 2) ha ez egy nagy cég, váltasz a cégen belül.
Mi az ami érdekel, mihez értesz, miben látsz perspektìvát? 5 évvel a hátad mögött érdemes lehet valamit cégen belül is megpályázni. Arra is vigyázz, hogy ahogy az 1-1,5 miatt belekötnek az emberbe a cégek (holott ez a standard), 5-6 év is lehet gyanús, túl sok ugyanazon a helyen. Ez a hozzáállás pedig, hogy "első a csapat", öngyilkosság. Ha be is kerülsz új helyre ezzel a szöveggel, az első lesz az igazán rutinos multis patkányoknak hogy ezt használják ki ellened. Az lesz az első dolgod hogy a hangulatot rontsák el körülötted (körülöttük általában már alapból rossz.) Nem bántásból mondom ezt, én saját káromon tanultam ezt meg. Lehet, érdemes jóban lenni jó emberekkel, de ezt teljesen a föld alatt kell csinálni, mint annó a munkásmozgalmakat.
És igen, bármikor távozhat a főnököd is, az emberei is. Utolsó Mohikánnak lenni se éri meg. Végkielégitésszerű juttatást, lelépési pénzt egyébként kapnál már ennyi idő után? Szokott ilyen lenni, csak nem verik nagydobra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!