Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ideje munkát váltani?

Ideje munkát váltani?

Figyelt kérdés

Nagyon nagy dilemmában vagyok. Egy multinál dolgozok immár 5. éve. A legnagyobb pozitívum a csodás főnököm és a kollégáim. Viszont az utóbbi időben egyfajta leepites folyik, ha valaki felmond vagy szülni megy,nem vesznek fel helyette új embert, a munkát szétosztják. Nagyon sok pluszmunkám lett az utóbbi években. A felelősségi köröm, munkaköröm többször változott, fizetésemelést alig kaptam. Viszont most leginkább a menedzsment hozzáállásával van bajom és abból lett elegem.

Ez az első munkahelyem, sosem mondtam még fel és alapból élet lojális vagyok. A főnököm miatt érzek elsősorban egy kis félelmet ,sose akartam csalódást okozni neki és nem is hiszem,hogy máshol ilyen támogató főnököm lehetne...

Viszont a másik oldalon az van hogy a teljesítményem ettől a terheléstől romlik, úgy is,hogy, többet dolgozok és hibát hibára halmozok. Rendszeresen elfog a sírás ha arra gondolok hogy mennyi munkám van és egy új átszervezés miatt a munka egy része is megfoghatatlan, sokszor azt sem tudom, mit kell csinálni és segítséget sem mindig tudok kérni mert más sem ért hozzá. Folyamatosan stresszelek, sokszor testi tüneteim vannak a nagy nyomás miatt.

Szóval hogy a végére érjek, most már úgy érzem csak a főnököm tart ezen a munkahelyen, minden más miatt naponta többször fel akarok mondani...

Elolvasva egyértelmű lenne hogy fel kéne mondanom, de a közösség nálam tényleg nagyon fontos és erős érv.

Köszi ha elolvastad.

2023. nov. 15. 05:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

"5 év pont elég egy helyen. Ha már kezd elkurvulni is a cég"

- Hát igen igen, amikor végetérnek az adó/egyéb kedvezmények...

2023. nov. 15. 15:52
 12/15 anonim ***** válasza:
Az egészséged legyen a legfontosabb. Én váltanék.
2023. nov. 15. 17:41
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
El is lehetne àm ezt mondani őszintén a fonokodnek, pláne ha jóban vagytok. Normalisan megfogalmazva persze, hogy kicsit sok lett a feladatköröd.
2023. nov. 15. 17:44
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Valahol olvastam, itt még nem, ezért leírom ide is, hogy ezek a cégek alapvetően 1,5-2 év alatt el akarják használni az embert és juniorra vagy legalábbis újbelépőre cserélni. Akik ezen túl vannak, maradnak 5 vagy 10 évig is, a piacinál egyre nyomottabb fizetésért. Ők már rutinból tolják, de bármilyen pluszt is lehet rájuk tenni, úgyis maradnak. Csoda, hogy neked ez ennyi ideig tartott. Amit tehetsz, az 1) beszélsz a főnökkel 2) ha ez egy nagy cég, váltasz a cégen belül.

Mi az ami érdekel, mihez értesz, miben látsz perspektìvát? 5 évvel a hátad mögött érdemes lehet valamit cégen belül is megpályázni. Arra is vigyázz, hogy ahogy az 1-1,5 miatt belekötnek az emberbe a cégek (holott ez a standard), 5-6 év is lehet gyanús, túl sok ugyanazon a helyen. Ez a hozzáállás pedig, hogy "első a csapat", öngyilkosság. Ha be is kerülsz új helyre ezzel a szöveggel, az első lesz az igazán rutinos multis patkányoknak hogy ezt használják ki ellened. Az lesz az első dolgod hogy a hangulatot rontsák el körülötted (körülöttük általában már alapból rossz.) Nem bántásból mondom ezt, én saját káromon tanultam ezt meg. Lehet, érdemes jóban lenni jó emberekkel, de ezt teljesen a föld alatt kell csinálni, mint annó a munkásmozgalmakat.

És igen, bármikor távozhat a főnököd is, az emberei is. Utolsó Mohikánnak lenni se éri meg. Végkielégitésszerű juttatást, lelépési pénzt egyébként kapnál már ennyi idő után? Szokott ilyen lenni, csak nem verik nagydobra.

2023. nov. 16. 15:40
 15/15 anonim ***** válasza:
*dolgod=dolguk
2023. nov. 16. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!