Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Azok, akik komoly felelősségge...

Azok, akik komoly felelősséggel járó munkát végeznek jó fizetésért, milyen gyakran játszotok el a gondolattal, hogy jó lenne váltani valami nyugodtabb vagy valamilyen szempontból érdekesnek tűnő munkára?

Figyelt kérdés

És hogyan hessegetik el a gondolatot? Idén már kísértésbe hozott, hogy étkezőkocsiban legyek pincér, kitanuljak repülőgépszerelőnek vagy rávegyem a vezetőséget, hogy nők is vezethessék a kisvasutat a szentendrei skanzenben. Nyilván ezek mindegyike irreális és szóba se jön, de önmagában az is furcsa, hogy egyáltalán felmerült bennem.

Ti hogy vagytok ezzel?

2022. júl. 17. 13:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ismerek hasonló csokos babavárós programozó kismamát, aki szitén be volt kattanva, azt képzelve magáról, hogy ő már mindenki felett áll. Jelenleg horgolásból és airbnb lakás kiadásából származik a jövedelme. Pszichológus szerintem tudna segíteni.
2022. júl. 17. 13:42
 2/11 anonim ***** válasza:
Mi a szakmád?
2022. júl. 17. 13:45
 3/11 A kérdező kommentje:
Gyógyszerkutató vagyok, (általános orvos és gyógyszerész végzettségem is van) farmakovigilanciával foglalkozom.
2022. júl. 17. 13:50
 4/11 anonim ***** válasza:

Aha. Es pincerkedes után vágyakozol?

Van más furcsa gondolatod is?

2022. júl. 17. 13:52
 5/11 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, teljesen érthetően leírtam, hogy eljátszottam a gondolattal, és irreálisnak tartom. Megláttam egy hirdetést a vonaton, és megpróbáltam elképzelni, milyen lehet. Természetesen nem vágyakozom étkezőkocsikban pincérkedés után, csak eszembe juttatta a fiatalságomat, mikor a 90-es években Interraillel körbeutaztam Európát, és rámtört a nosztalgia.
2022. júl. 17. 14:04
 6/11 anonim ***** válasza:
76%

Konkrétan a cégünk (multinacionális nagyvállalat) egyik felsővezetője éppen 2 hete mondott fel a munka-magánélet egyensúlyt említva fő okként.

Iszonyatos stressz lehet az ilyen nagy felelősségekkel járó poziciókkal.

2022. júl. 17. 15:06
 7/11 anonim ***** válasza:
11%
Bernadett te vagy az?
2022. júl. 17. 17:15
 8/11 anonim ***** válasza:
Semennyire, régebben voltak olyan gondolataim néha, hogy milyen jó lenne építeni egy 2-3 állásos műhelyt és ritka/tuning/youngtimer autókkal foglalkozni import, felújítás, restaurálás, kereskedés stb saját trélerrel és hasonlók. De ahogy ment előre a karrierem egyre inkább háttérbe szorult ez a dolog (na meg nem is volt meg soha a tőke hozzá, ilyen gazdasági helyzetben nem is lesz mostanában), így marad a "komoly felelősséggel járó munkát végeznek jó fizetésért", amit egyébként nagyon szeretek, építem a karrierem, törekszem egyre többet keresni, és az autózás marad hobbi.
2022. júl. 17. 19:11
 9/11 A kérdező kommentje:
Kedves 8-as, megkérdezhetem, hány éves vagy és hány éves korodban voltak ilyen gondolataid? Fiatalabb koromban a karrierépítés és a pénzkeresés engem is sikeresen távol tartott attól, hogy hirtelen felindulásból nyissak egy muffinozót vagy bármi hasonló, de mostanában egyre gyakrabban eszembe jut.
2022. júl. 17. 19:18
 10/11 anonim ***** válasza:

#9: 34 vagyok. Az autózás mindig is érdekelt, mióta az eszemet tudom. 12 évesen már IFA-t meg Wartburg-t vezettem, szinte az összes AMTS-en kint voltam, most is épített autóm van stb stb.. Szóval kb. mindig is voltak ilyen vágyak valamilyen formában. Ez a műhelyes terv végleges formában 3-4 éve kristályosodott ki, amikor elkezdtem házakat/telkeket keresgélni komolyabban. Számolgattam nagyjából, be kellett látni, hogy főállásban ez így nem megy.

2022. júl. 17. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!