Azok, akik komoly felelősséggel járó munkát végeznek
jó fizetésért, milyen gyakran játszotok el a
gondolattal, hogy jó lenne váltani valami nyugodtabb vagy
valamilyen szempontból érdekesnek tűnő munkára?
Figyelt kérdés
És hogyan hessegetik el a gondolatot? Idén már kísértésbe hozott, hogy étkezőkocsiban legyek pincér, kitanuljak repülőgépszerelőnek vagy rávegyem a vezetőséget, hogy nők is vezethessék a kisvasutat a szentendrei skanzenben. Nyilván ezek mindegyike irreális és szóba se jön, de önmagában az is furcsa, hogy egyáltalán felmerült bennem.
Ismerek hasonló csokos babavárós programozó kismamát, aki szitén be volt kattanva, azt képzelve magáról, hogy ő már mindenki felett áll. Jelenleg horgolásból és airbnb lakás kiadásából származik a jövedelme. Pszichológus szerintem tudna segíteni.
2022. júl. 17. 13:42
2/11 anonim válasza:
Mi a szakmád?
2022. júl. 17. 13:45
3/11 A kérdező kommentje:
Gyógyszerkutató vagyok, (általános orvos és gyógyszerész végzettségem is van) farmakovigilanciával foglalkozom.
2022. júl. 17. 13:50
4/11 anonim válasza:
Aha. Es pincerkedes után vágyakozol?
Van más furcsa gondolatod is?
2022. júl. 17. 13:52
5/11 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, teljesen érthetően leírtam, hogy eljátszottam a gondolattal, és irreálisnak tartom. Megláttam egy hirdetést a vonaton, és megpróbáltam elképzelni, milyen lehet. Természetesen nem vágyakozom étkezőkocsikban pincérkedés után, csak eszembe juttatta a fiatalságomat, mikor a 90-es években Interraillel körbeutaztam Európát, és rámtört a nosztalgia.
2022. júl. 17. 14:04
6/11 anonim válasza:
Konkrétan a cégünk (multinacionális nagyvállalat) egyik felsővezetője éppen 2 hete mondott fel a munka-magánélet egyensúlyt említva fő okként.
Iszonyatos stressz lehet az ilyen nagy felelősségekkel járó poziciókkal.
2022. júl. 17. 15:06
7/11 anonim válasza:
Bernadett te vagy az?
2022. júl. 17. 17:15
8/11 anonim válasza:
Semennyire, régebben voltak olyan gondolataim néha, hogy milyen jó lenne építeni egy 2-3 állásos műhelyt és ritka/tuning/youngtimer autókkal foglalkozni import, felújítás, restaurálás, kereskedés stb saját trélerrel és hasonlók. De ahogy ment előre a karrierem egyre inkább háttérbe szorult ez a dolog (na meg nem is volt meg soha a tőke hozzá, ilyen gazdasági helyzetben nem is lesz mostanában), így marad a "komoly felelősséggel járó munkát végeznek jó fizetésért", amit egyébként nagyon szeretek, építem a karrierem, törekszem egyre többet keresni, és az autózás marad hobbi.
2022. júl. 17. 19:11
9/11 A kérdező kommentje:
Kedves 8-as, megkérdezhetem, hány éves vagy és hány éves korodban voltak ilyen gondolataid? Fiatalabb koromban a karrierépítés és a pénzkeresés engem is sikeresen távol tartott attól, hogy hirtelen felindulásból nyissak egy muffinozót vagy bármi hasonló, de mostanában egyre gyakrabban eszembe jut.
2022. júl. 17. 19:18
10/11 anonim válasza:
#9: 34 vagyok. Az autózás mindig is érdekelt, mióta az eszemet tudom. 12 évesen már IFA-t meg Wartburg-t vezettem, szinte az összes AMTS-en kint voltam, most is épített autóm van stb stb.. Szóval kb. mindig is voltak ilyen vágyak valamilyen formában. Ez a műhelyes terv végleges formában 3-4 éve kristályosodott ki, amikor elkezdtem házakat/telkeket keresgélni komolyabban. Számolgattam nagyjából, be kellett látni, hogy főállásban ez így nem megy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!