Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri munkát váltani stabilbó...

X. Zoli kérdése:

Megéri munkát váltani stabilból bizonytalanba több fizetésért korona ideje alatt?

Figyelt kérdés
Gépészmérnök vagyok egy stabil cégnél, húsipari gépeket tervezünk, viszik, mint a cuktor. Itt 3 éve dolgozom. Bruttó keresetem 1900€, adózás után 1350€ tisztán. Mivel napi 2x 55km-t teszek meg havi 20x, akkor 170 euróba kerül eljutnom havonta, plusz még a kocsim is kopik... Tehát napi majdnem 2 órát utazom és így tisztán 1180€ marad a fizetésből. Az új helyen szintén gépeśzmérnöki pozíciót töltenék be, viszont 350 ember helyett csak 25-en dolgoznak ott. Ez a cég az autóiparba dolgozik be 70%-ban. Első 3 hónapban 1850€ lenne a bruttó, próbaidőszak után pedig 2220€. Ez adózás után 1500-1650€. Ez a cég közelebb van, csak 2x15 km naponta +- 70€ üzemanyagra, és még a kocsim se kopna annyira. DE, itt jön a KÉRDÉS: ha a covid miadt itt szlovákián mindent lassan megint becsuknak, és az új cégben pedig behúzzák a gatya szíjat és el kell engedni valakit, az nagy valószinűséggel az újonc lenne, vagyis én. Mi szól mellette, mi szól ellene, hogy lépjek. Mert az újban fejlődhetem, itt meg lassan kiégek, mert unom. Egy mondat is elég tanácsnak, segítsetek, mert ha nem lenne itt ez a covid, már rég mennék, de így nem tudom....basszus...és már csak 3 napom van dönteni...Tanácsra van szükségem!!! Köszönöm előre is a segítséget!!!

#fizetés #COVID #lépjek e vagy sem
2021. okt. 25. 15:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Én maradnék
2021. okt. 25. 15:39
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az autóipar elég komoly válságnak néz elébe, én sem mennék.
2021. okt. 25. 19:06
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól olvasom nettó kb 300 euró lenne a különbség, illetve a rövidebb ingázás. Ennyi pénzért bizonytalan iparba nem mennék át, az utazási idő csökkentése miatt inkább a költözést fontolnám meg.
2021. okt. 25. 19:17
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

"Megéri munkát váltani stabilból bizonytalanba több fizetésért korona ideje alatt?"

Stabilból bizonytalanba máskor se. Főleg nem korona idején.

2021. okt. 25. 19:22
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy át menj. Chip hiány, alapanyag hiány, csökkenő kereslet, újabb válságot fog előidézni.

Mivel élelmiszer mindig kell, főleg hús, maradj ott, ahol vagy.

Inkább keress valami kiegészítő online melót CAD-ben, stb.

2021. okt. 25. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!