Azok az emberek,akik a korona miatt nem találnak munkát,azoknak az állam úgy hallottam nem nagyon segít. Ti akik ebben a helyzetben vagytok,hogy érzitek?Mit tapasztaltatok?
én úgy érzem, hogy sokat segítene a lelkivilágomon, meg tkp a gazdasági helyzeten is, ha megvernénk végre pár orvost... meg persze politikust is, de azt alapjáraton se ártana.
amúgy ja egyes, szerintem nem lenne baj, hogy nem segít, ha ne rombolna szét mindent pár hisztis elit baba miatt...
# 1
Akkor avass már be, mire tartjuk az államot?
#1-es: Ha valaki rendesen fizet szja-t, járulékokat stb. akkor pl munkanélküliség esetén ne 3 hónapig járjon az alamizsna, ami max 120 ezer ft lehet, hanem kapjon az ember normális járadékot.
Hallottad már a szolgáltató állam fogalmát?
Számild ki, hogy mennyit befizetsz az államkaszába (SZJA, TB jár., ÁFA, mindenféle illeték, jövedéki adó, kamatadó stb.) és mit kapsz cserébe?
"Ideje volna már felébredni végre.. az a világ, ahogy "az állam majd segít" véget ért 30 évvel ezelőtt."
Ezzel egyébként egyetértenék, de a jelenlegi helyzet azért másabb. Pl pincér vagy, hotelben dolgozol, stb és az állam megtiltja, hogy 2-3 hónapig kinyissatok akkor azért elvárható hogy ebben az esetben adjon segítséget. Még az egyesült államokbna is öntik ebbe bele a pénzt, pedig az eléggé kapitalista rendszer.
Én ezen nem lepődök meg, mert amikor 25 évesen, a diplomaosztóm előtt 1 nappal megárvultam se kaptam semmit szóval tudom, hogy úgy sose költekezhetek annyira, hogy 1 millió alá menjen a megtakarításom.
Amúgy egyre komolyabban gondolkozom azon, hogy elköltöznék itthonról ha ennek vége. Én 3 éve dolgozom teljes állásban, de 9 év munkatapasztalatom van diákként és nem minimális bérből adóztam. Cserébe idén borzasztóan rosszul lettem sportolás közben, amikor elmentem az ügyeletre elküldték, hogy csak nem iszom elég vizet, a háziorvosom meg elérhetetlen volt. 2 hónapig vizsgáltattam magam ambulánsan mire kiderült, hogy agyvérzésem van... A lábadozásom is több hónap volt a műtétból, a színvonalas ügyeleti ellátásának köszönhető fél év késett az életemből. És nem akarom ekézni az EÜt, mert amúgy ezen az egy incidensek kívül pozitívan tudok nyilatkozni minden ambuláns orvosról és az idegsebészetről, de azért szép, hogy ezért fizetek ennyi adót.
Számild ki, hogy mennyit befizetsz az államkaszába (SZJA, TB jár., ÁFA, mindenféle illeték, jövedéki adó, kamatadó stb.) és mit kapsz cserébe? -
Ez most komoly? hány éves vagy, 15?
"mert amikor 25 évesen, a diplomaosztóm előtt 1 nappal megárvultam se kaptam semmit szóval tudom"
Mondjuk azért 25 évesen az ember már eléggé felnőtt és ilyenkor azért már nem fizetnek ha valaki "árva" lesz. Egyáltalán árvaságnak lehet még nevezni? (oké ez egy telejsen szomorú dolog,hogy meghal valaki) Azt még értem hogy pl 10-12 éves vagy és úgy történik, de ha egy felnőtnek meghal valakije akkor már nem árvának nevezzük.
Egyébként jogszabály alapján pont 25 éves korig tart, ha valaki még tanul. Ha már nem tanul akkor 16.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!