Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkát váltani jelen időkben?

Munkát váltani jelen időkben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg egy multinál dolgozom, azonban kaptam egy másik lehetőséget (szintén multinál). Túl vagyok az interjún, fel is vettek, viszont azóta kitört egy háború.

Most el vagyok bizonytalanodva, hétfőn kellene aláírni a felmondást a mostani munkahelyemen, de ezekben az időkben nem lenne jobb egy stabil állás? Hiszen ha gazdasági okokból el kell küldeni valakit, akkor az bizony a próbaidős lesz.

25 éves vagyok, egy teljesen beugró pozícióba mennék a másik céghez.

Viszont attól is tartok hogy ha az új cégnél most visszamondom a lehetőséget miután már az ajánlatot is elfogadtam később, esetleg pár év múlva már eselyem lesz hogy felvegyenek.

A mostani munkám szeretem, de esélyét nem látom annak hogy előrébb lépjek.

2022. márc. 12. 22:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem befolyásolna a döntésben a háború, mert nem Magyarországról vonulnak ki a multik, ha viszont kivonulnak a háború miatt, akkor nem csak a próbaidős fog "repülni", hanem bezár a bolt. Ha szereted a munkád, akkor azért jól gondold meg a váltást, mert nem egyszerű olyat találni, amit szeret is az ember. De még fiatal vagy, kell élettapasztalat, hogy megtudd nem minden az "előrelépés" meg nem mindenhol léphetsz előre, hiába hitegetnek a lehetöséggel. De röviden a válasz: a háború nem befolyásolná a döntésemet.
2022. márc. 12. 22:42
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Milyen pozícióban dolgozol jelenleg és milyen pozícióba mennél?
2022. márc. 13. 00:17
 3/15 anonim ***** válasza:

Az új munkahelyen valószínűleg szeretni fogod e a melót?

Fizu szempontjából van e különbség a 2 melóhely között?

2022. márc. 13. 06:29
 4/15 A kérdező kommentje:

Jelenlegi is kezdő/beugró pozíció.

Hogy szeretni fogom-e azt nem tudom. Van egy kollégám a mostani helyről aki odament, ő nem banta meg. De ez teljesen más mint amit eddig valaha csináltam, szóval nem tudom biztosra mondani hogy szeretném-e. Azonban mint tapasztalat jól mutatna az önéletrajzon.

Fizu kb ugyanaz.

2022. márc. 13. 08:46
 5/15 anonim ***** válasza:
A szokásos, és valóbna lényeges kérdések kimaradnak. Milyen terület, milyen tapasztalattal, milyen tudásod, készséged, képességed van stb stb.
2022. márc. 13. 09:36
 6/15 A kérdező kommentje:

Nem értem ez miért lényeges. Említettem hogy beugró pozíció, és mar megkaptam az ajánlatot. Fel akarnak venni.

A kérdés arra vontakozik hogy érdemes e egy biztos állást eldobni ezekben az időkben, hiszen ha leépítések vannak a próbaidősek mennek először.

2022. márc. 13. 10:35
 7/15 anonim ***** válasza:
Mi az hogy "beugró"?
2022. márc. 13. 10:41
 8/15 anonim ***** válasza:
49%

#6: Azért lényeges, mert vannak területek, ahol most is hiány van jó szakemberből és ha mélyül a válság, akkor is hiány lesz, és vannak olyanok, ahol most jó a helyzet, de mondjuk bedőlhet az egész iparág, vagy van olyan, ahol most is sz/r, és ha bevonulnak az oroszok, akkor is sz/r lesz.

szóval nagyon nem mindegy, hol mit hogyan milyen tapasztalattal, milyen nyelvtudással perspektívákkal stb. tervezel váltani.

2022. márc. 13. 11:02
 9/15 A kérdező kommentje:
HR pozíció az új, erős angol nyelvtudással
2022. márc. 13. 12:09
 10/15 anonim ***** válasza:
Ha a hr pozi előrelepes a mostanihoz képest akkor válts, de ne azért mert majd később jól fog mutatni az önéletrajzodban.
2022. márc. 13. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!