Ez valami vicc, hogy pénz kérnek a cégnél (adakozás) mert az egyik kollégának gyereke lesz?
Figyelt kérdés
Ma írták, hogy küldjünk 2000 Ft körül, mert XY-nak gyereke lesz.2023. nov. 9. 18:30
1/15 anonim válasza:
Nem vicc. Nálunk is van/volt. Ha meghal valakije, születésnapja van, gyereke születik akkor csináltak ilyen gyűjtést, a pénzből meg ajándékot vettek.
Nem kötelező beszállni és adni.
2/15 anonim válasza:
Kerdezo, te melyik barlangban eltel eddig?
Kozossegekben szokas egymast megajandekozni alkalmakkor, ez igaz a munkahelyekre is. Ha kozel allsz az adott kollegahoz, akkor beleadsz, ha nem akkor nem.
3/15 anonim válasza:
#2 ezt nem a cég kéri, hanem a kollégák közül valaki aki magára vállalta a gyűjtést és az ajándék megvásárlását. Semmi köze anyagilag a cégnek ehhez. Nem is kérhet ilyet.
4/15 anonim válasza:
Igen, ha valaki elmegy szülni, akkor 2-3 évig nem jön vissza a céghez, és el szoktuk búcsúztatni, veszünk neki ajándékot. Ez szokás, és szerintem senkit nem vág földhöz. De ha téged igen, akkor nem kell beszállni.
5/15 anonim válasza:
Micsoda alja cég.. sose hallottam ilyet.
6/15 A kérdező kommentje:
Amúgy nem is ismerem ezt a kollégát. Elég nagy a team.
2023. nov. 9. 19:26
7/15 anonim válasza:
Ha nem ismered, gondolom nem kötelező beszállni.
8/15 anonim válasza:
#5 te most vagy fogyatékos vagy vagy nem tudsz olvasni? Ezt nem a cég kéri, hanem a kollégák intézik, cégtől függetlenül.
9/15 anonim válasza:
Nálunk a portás bácsinak vettek ajándékot, mikor nyugdíjba ment (kétszer találkoztam vele maximum, de beleadtam).
Szóval tényleg szokás ez munkahelyen is. De nálunk sem csatlakozott mindenki, szóval nem kötelező.
10/15 anonim válasza:
Ez inkább baráti és kollegális viszonyon alapuló gyűjtés lehet. Ha nem ismerted nem "kell" adni, no para.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!