Hogy bírják emberek a 12 órázást?
"a dolgozók kérték a 12 órát"
Na hát ezek szerint csak vannak sokan akik szeretik ezt..
Az meg, hogy nem 12 órából 12 óra a munka az egyértelmű még gyártósoron is, nekem a 6 óra munkából is elmegy legalább 1 óra cigiszünetekre, meg kajálásra , de attól még ott vagyok munkahelyen. Ez számít csak, mert amíg ott vagy addig nem tudsz szabad lenni
Hát figyu, szerintem épp a napi 8 ami mellett nincs élet.
Mit csinálsz, kelsz hatkor, kezdesz 8-kor, jó esetben 5-kor vége, 6-7 mire otthon kivakarod magad a sz*rból /mind1 hogy gyár vagy iroda/, amikor már jó eséllyel zár minden, rohanhantsz a boltokba meg ügyet intézni, beszélsz, találkozol 1-2 emberrel, ott van este 10, irány az ágy, másnap 6-kor kezdődik elölről az egész rohadt daráló. Hétvége meg 2 nap amikor alhatsz tovább, egy kicsivel, esetleg alhatsz napközben is, csinálsz egy komolyabb bevásárlást vagy elintézni valót, fixen van minden 2-3 héten valami családi program is, akkor fél napod kuka, aztán vasárnap este 10-kor vége egy újabb hétnek.
Én konkrétan megbolondulnék ha éveket így kéne töltenem.
Mindig törekszem rá, hogy kihúzzam a munkaidőmet 10-12 órára, aztán le tudjam csúsztatni. Az ideális persze egy olyan hely lenne ahol alapból mondjuk 3*12 + 4 óra egy hét, utána három és fél nap teljes szabadság. Még leírni is élvezet.
Én úgy vagyok vele, hogy sokszor meg kell állítanom magamat 8 óra után home officeból, mert ha nem tenném még +1-2 órát simán gondolkodnék 1-1 problémán.
Szerintem ha intelektuálisan kihívás a munkád és érdekes, nem monoton dolgokkal foglalkozol, akkor repül az idő.
Sokszor volt, hogy 10 után is, akár hajnali órákban is pár percre leültem a gép elé, mert eszembe jutott valami, ami segítette az adott feladatom.
Én itt jobban arra gondoltam aki H-P nyom le 12 órát és ugyanúgy csak hétvégéje szabad, akár a 8 órásnál.
Nyilván ha időarányosan megkapja az ember plusz szabadnapban a 12 órázást akkor oké, bár a váltakozó munkarend, hogy nappal meg este az bizony nagyon megterheli a szervezetet, én biztosan nem vállalnék ilyen össze vissza nappali meg esti műszakokat.
Hétfőtől péntekig meg én nem bírnám a 12 órázást már a3. nap alig látok, 4.nél egész nap ásítozok, szóval nem menne, mert az a 12 óra több annál számold bele mikor kelsz mennyit utazol az kapásból jóval több, 12 óránál, tehát amunkával több mint fél napt töltessz. És hozzáteszem vannak olyan őri helyek ahol 14, 16 órát is elvárnak egy nap akkor mennyi idő marad pihenédre ha még az utazást is bele számítjuk, ha 2 óra oda vissza az út az már 16 órás munkánl 18 óra, tehát 6 óra marad a pihenésre, durva.
Szerintem a h-p-ig való 12 órát piszok nehéz bírni kv, energia ital kéne,a ki nem bírja koffeint vagy magas a vérnyomása és nem ihat akkor nem fogja sokáig bírni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!