Inkább közvélemény-kutatás lenne ez, mint kérdés. Jelenlegi munkahelyemen szeretek dolgozni, de a pénz kevés. Jött egy anyagilag jobb ajánlat, de nem tudom, váltsak-e. Döntenem persze nekem kell, de érdekel, ki hogy döntene ilyen helyzetben?
Jelenlegi helyemen előnyök a kötetlenebb munkaidő, amíg le van dolgozva a heti 40 óra és kész a munka, senki nem szól semmit. Az sem baj, ha később érkezek és tovább maradok. Sokszor van viszont túlóra, amit nem fizetnek, lecsúsztatható. Jók a kollégák, könnyű velük együtt dolgozni. A vazetés viszont borzalom, hozzánemértés a legkevesebb. Volt már pár főnököm, ennyi inkompetens viszont sosem. Közel van a munkahely, alig pár utcányira a lakhelyemről. Viszont állami szféra, így jelentősebb béremelés sosem várható, sem jobb extra juttatások. A Cafetéria pl. évek óta fillérra ugyanannyi.
Az új hely messzebb lenne, bár még mindig városon belül. Jobb bérezés, jobb béren kívüli juttatások. Ha tovább akarnék tanulni, akár szakmán belül, akár idegen nyelvet, van rá lehetőség, támogatás. Ahogy halottam egy-két ott dolgozó ismerőstől, a vezetőség is jobb. Nem tökéletes ott sem, de nem ennyire tré, mint itt. Viszont kötött a munkaidő, így napközben nem tudnék intézni semmit. Itt meg tudom oldani, ha időpontom van az orvosnál, vagy hivatalos ügyet kell intézni hogy kiugrom egy fél órára és annyival tovább maradok, de az új helyen minden apróságra szabadságot kellene kivenni. Persze, mások is megoldják így, nem azt mondom, hogy lehetetlen, de tény, hogy így kényelmesebb. Illetve nem tudom, milyen kollégákkal lennék "összezárva". A munka maga viszont itt is és ott is sok, magas felelősséggel (könyvelő).
Tehát végülis az a kérdés, jobb bérért (ez kb. 150 nettó pluszt jelent) feladnátok-e a kényelmesebb munkahelyet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!