Ha megkérdezik mennyi a fizetesed, mit válaszolsz?
Elmondom a fizetésem.
Szerintem teljesen normálisa ha valaki megkérdezni.
Szakmán belüli ismerőseimmel gyakran beszélünk a fizetésünkről, hiszen mindegyikünk érdeke, hogy megfelelő piaci áron alkalmazzák, aminek része az is, hogy tudod, hogy mennyit érhet a piacon a tudásod.
Teljesen idegeneknek is szívesen elmondom, hiszen az is érdekes lehet, hogy más-más szakmában mennyit keresnek az emberek.
Soha sem értettem azokat az embereket, akik félnek elmondani a fizetésüket vagy nem akarnak egy pontos összeget mondani, így egy sávot adnak meg, még akkor is ha minden hónapban ugyan annyi a jövedelmük.
Egy évtizede, a családban is jópár embernél kiverte a biztosítékot a 320K-s netto kezdő fizetésem. Később csak rosszabb lett...
Ma már sikerült elérnem, hogy a bérem nettó 197 106 forint. El is mondom bárkinek szivesen aki kérdezi. Van egy 14 éves kocsim és nem hordok nagy logós ruhákat így hiteles is a dolog.
Évek alatt rájöttem jobb a csoró szerencsétlen ismerősnek / rokonnak lenni, mint a pénzesnek.
Pont családban, rokonoknak stb. nem szoktam elmondani én se.
Ha sok, azon állnak le, ha kevés, azon, a legbosszantóbb, ha szerintem korrekt összegeket kevesellnek.
Kollégákkal, volt kollégákkal stb. viszont bármikor megosztom, nyílván a régi haverjaimnak se mondom azt hogy bocs de köt a titoktartás.
Egyébként elmehet az összes cég a titoktartásijával a francba, azonos munkakörre nem is lenne szabad eltérő bért fizetniük.
#1 - mint írtad “hagy irigykedjenek” hát szerintem inkább nem jó ötlet, mert sok kollégám ilyen, direkt nagy összeget mond. És a vezetés mindig szar munkákat ad nekik, hetente kétszer is nézniük kell a beosztást, mert ha valakinek valami nyikhaja van, akkor ők az elsők akiknek megváltoztatják.
F.szolnak is ez miatt, meg hogy mindig szidják miért mindig ők. Én meg csak annyit mondok, mert te szereted az irigykedőket. 😂👌
Mindazonáltal, nem adok igazat annak, aki ezért rosszabb és kínzóbb munkát vagy beosztást ír illetve a csoportvezető olyan gépsorra rakja, hagy fájjon a talpa a sok állástól és legyenek ki a kezei, csak azért mert többet keres.
Sajnos itt látszik a Magyar rosszindulatú és kárörvendő-irigységben gazdag gondolkodás mód, amiért szégyen ez a társadalom.
Egyébként az meg legyen a előtted kérdező, hogy a legtöbb munkáltató, már bele írja a szerződésben, hogy a fizetésedről nem adsz ki tájékoztatást/információt.
De ha nincs benne általában akkor sem lehetne (elvileg). Szóval elvileg nem lehetne és ha te ezt vagy bárki mégis meg teszi az az Ő szerencsétlensége. És itt fontos megjegyezni, hogy AKKOR NEM KELL CSODÁLKOZNI, ha sz.patnak vagy olyan érzése van az illetőnek, hogy szívatják. ENNYI.
A válasz pedig, amit szoktam mondani - Mindegy, hogy mennyi az annyi, ugyan azt a levegőt szívjuk. 👌😂😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!