IT belül van olyan terület ahol nem, vagy csak keveset kell programozni, de jól fizet ?
Amíg tapasztalatlan vagy annak örülhetsz, hogy bejársz. Sokkal könnyebb segítséget kérni személyesen meg ha úgy mutogatnak dolgokat, hogy ott ülsz a kolléga mellett.
Ezt csak arra írtam, hogy a home office vonzó, az igaz, de mire önálló, magabiztos leszel, az évek munkája. Főleg IT területen ahol gyakorlatilag a végtelenségig lehet tanulni
11
Ez csak akkor jó, ha a cég nagy része bejár. Én is a bejárást terveztem juniorként, hogy beletanuljak, aztán jött a fekete leves, mert mindenki csak szerdán jár be. Az az összeülős meeting nap.
"Amíg tapasztalatlan vagy annak örülhetsz, hogy bejársz. Sokkal könnyebb segítséget kérni személyesen meg ha úgy mutogatnak dolgokat, hogy ott ülsz a kolléga mellett."
Na megszólalt a boomer. Hallottál már képernyőmegosztásról? Ezerszer hatékonyabb mint tömörülni a laptop előtt.
Juniorként pedig nem az az ember dolga, hogy 5 percenként megkérdezi mint egy óvodás, hogy mit csináljon, hanem gondolkozzon a problémán és ha adott idő múlva sem tud dűlőde jutni akkor kérdezzen.
Egy seniornak pedig szintén nem az a dolga, hogy "noszogassa" az újoncot hanem betanítsa. Az engem végképp nem érdekel ha valakiben nincs semmi motiváció / nem is érdekli amit csinál, arra nem fogom ráerőltetni mint egy tanár (előbb utóbb ilyenek úgyis kihullanak), ellenben nagyon szívesen segítek olyanoknak akik lelkesek és fejlődni szeretnének.
Az eredeti kérdésre reflektálva például a hálózat / hálózatbittonság / platform engineer / site reliability engineer munkakör az kifejezetten olyan ahol nincs hardcore programozás, de a programozóktól is jobban fizet pl egy multinál.
Na megszólalt a boomer. Hallottál már képernyőmegosztásról? Ezerszer hatékonyabb mint tömörülni a laptop előtt.
Ezerszer xDDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!