Jogon belül az adójog vagy a banki/tőkepiaci jog a hasznosabb terület, amelyet érdemesebb elményíteni?
Nyilván ez mindenkinek szubjektív és mindenkinek az a jobb, amelyik jobban érdekli, de én nem tudom melyik érdekel jobban.
Mindkét területet tanultam, a jog után elvégeztem egy közgazdász mestert is, így inkább ott vettük az adózás és tőkepiac részt részletesebben, jogon kicsit felületes volt. Mindkettővel szívesen foglalkoznék is.
Ha most egy bankban / MNB-nél dolgoznék vagy egy Big4-ban lennék adótanácsadó, akkor egyértelműbb lenne a helyzet, hogy ez vagy az. Mind bankokban/pénzügyi multiknál jogászként, mind big4-okban tax területen el tudom magam képzelni és nagyon szívesen is váltanék ilyen helyekre, de jelenleg egy teljesen átlagos ügyvédi irodában vagyok egy teljesen átlagos ügyvédjelölt, aki olyan szintű munkákat végez, amit egy másodéves gyakornok is röhögve meg tud csinálni. Nulla fejlődést érzek magamon, nincs mivel kiemelkedjek és emiatt a fenti munkahelycéljaim sem teljesülnek, mert még interjúkra sem hívnak, hiába spamelem a CV-mmel őket folyamatosan.
Az ügyvédkedést sem zárom ki teljesen, egy nagyobb irodában, ahol vannak munkacsoportok, szívesen specializálódnék az említett területekre, persze ha sikerülne bejutni.
Én inkább szakjogász képzést végeztem volna a közgáz helyett.... szakirányú továbbképzésként lényegesebben specializáltabb ismeret, mint egy mesterdiploma.
És mindkettőből van szakjogászi.
Meg hát "jobban" is mutat egy névjegykártyán, mint a "jogász-közgazdász" vágzettség, és hát a sznob ügyfeleknek bizony többet számít a papír a tényleges tudásánál.... (és hát egy ügyes jogász, adott esetben ki is tudja magyarázni a szakmai hiányosságait..).
Melyik terület?
Attól függ, melyik érdekel jobban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!