Honnan van ilyen sok pénzük az embereknek?
""A magyar megtakarítások 80%-a a népesség 30%-nál van." Ez itt a baj. Mert ez nyilván csak úgy lehetséges, ha nem fizetik neg a dolgozó embereket."
Hazugság. Nem csak úgy lehetséges, sőt. A megtakarítás nem egy automatikus dolog, aktívan tenni kell érte, az emberek nagytöbbsége pedig ehhez szimplán túl buta. Szimplán elveri az összes pénzét, ezért nincs mit megtakarítania.
"ha többet keres többet költ"
Ez mondjuk elég normális dolog, ez nem jelenti, hogy az illető pénzügyi analfabéta lenne.
Nemtudom.
Én átlag alatt keresek mégis telik mindenre.
Nem mindenből a leg lehet hajkurászom és ennyi.
Jó nekem a 20+ éves autó is cserébe Lexarom ha 600 Ft a benzin.
Elvagyok szerényebb körülmények között is cserébe nem kell fél életen át hitelt fizessek.
Igazából nem is érdekelnek az anyagiak. Enni van mit minden szarságra van pénz, melegben vagyok, nyárra veszek majd egy klímát is.
Ennyi.
Nyaralás ól sem csinálok ügyet ha van rá pénz megyünk ha nem akkor nem.
Én még tanultam alkalmazkodni Ahoz amilyenek a lehetőségeim.
Kérdező, azt nem irtad le, hogy a falu az ország melyik régiójában van. Amúgy a statisztika a legnagyobb vakítás. Bírom ezt a 30 %-nál van a megtakarítások x %-a. Aki ma vállalkozó és jól megy neki a munka, az minimálbérre bejelentve milliókat tesz félre havonta, az emberei szintén minimálbér, zsebbe meg bőven többet kapnak, mint az átlagbér. Sokan meg ezekkel a nagy szegénység dumával meg vannak vezetve. Azt is tisztázni kéne, hogy az említett lakók hány évesek, mert jó 20 éve, amikor még a boltokban számlát se kaptál, a fent említett vállalkozók még jobban megszedték magukat, ma meg a kamatokból többet kapnak egy évben, mint te egész évben keresel. Az egyébb anyagi háttérről meg nem tudsz, öröklés, gazdag szülők stb. Mert ha úgy tudsz félretenni, hogy pl egy lakás az öletbe hullik, bőven tudsz venni új autót, nem a hiteleket fizeted meg a beugród spórolod havonta.
Az igaz, a sok pénzel jól is kell tudni bánni. Mi sem keresünk rosszul (én se irom le, mert jön a minusz), de ügyesen is fektettük be. Ké lakásunk és egy házunk van, két új autó (egyik sincs két évesnél öregebb)... de nem hinném, hogy a felső 10ezerhez tartozunk, mert ismerettségi körben is az említett vállalkozók bőven többet aprítanak a tejbe minden szinten...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!