Hogyan keressek új munkát ha egy hónap felmondási idő van ha felmondok?
A felmondasi ido letoltese kotelezo, hacsak kozos akaratbol mindketten el nem tekintenek tole. (Mint ahogy a munkaltatonak is kotelessege forditott esetben kiadni.)
Ha a munkavallalo nem tolti le, akkor a munkaero potlasanak kieso osszeget (maximum haromhavi beret) a munkaltato behajtathatja.
Ha ugy erzi a munkaltato, hogy ennel is nagyobb kar erte, akkor birosagi uton ennel is tobbert kerhet karteritest, ennek valahol 6-7 havi ber kornyeken van a maximuma.
#6-8-9, oszinten nem ertem, hogy ti honnan szedtek ilyen teljesen teves informaciokat…
A munka törvénykönyve sok esetben NEM MŰKÖDIK!
Hiába van sokminden leirva ott!
Ha egy munkavállaló hónap utolsó napján már nem veszi fel a munkát akkor a következő hónap 12.-re már nem éri meg befizetni utána a tárgyhavi járulékokat mivel nem termel, hisz nem dolgozik, plusz még el sem lehet érni!
Akkor? Meddig tartaná már bárki is állományban? Mire bármilyen jogi lépés is történne már rég letelik a felmondási ideje is!
A valóságban ez MINDIG igy működik, mert egyetlen precedenst sem tud senki mutatni ahol azért perelt a munkáltató és nyert is pert mert az alkalmazottja nem töltötte le a határozatlan idejű munkaviszonyának felmondási idejét!
Szóval le lehet állni a téveszmék terjesztésével, törvény akárhova több mint 40 melóhelyen dolgoztam már magyarországon amiből több mint harmincat egyik napról a másikra hagytam ott, mert annyit is értek!
A főnökök akkor értek el ha én úgy akartam, aki nem tudott elérni az is csak postázhatta papirokat / utalhatta a fizetésemet.
#6-8-9, oszinten nem ertem, hogy ti honnan szedtek ilyen teljesen teves informaciokat…
A személyes gyakorlatom és tapasztalatom, de hivhatod élet iskolájának is ahogy jólesik!
El ne képzeld már, hogy ahol nem becsülik meg a munkavállalót, aztán már menekülne ott majd még le fogják vele töltetni a felmondási időt is, hol élsz te?
Ja persze a munka törvénykönyve, hát hogyne.. Álmodj!
#12 "több mint 40 melóhelyen dolgoztam már"
Ez úgy mindent el is mond. Ugyan miért is ne engednének el, ha pár hónapnál többet sehol se bírsz ki... Az a hülye, aki téged még bárhova is felvesz.
"A munkavállaló sem kötelezhető annak letöltésére!"
Dehogynem.
"Ha egy munkavállaló hónap utolsó napján már nem veszi fel a munkát akkor a következő hónap 12.-re már nem éri meg befizetni utána a tárgyhavi járulékokat mivel nem termel, hisz nem dolgozik, plusz még el sem lehet érni!"
Mivel nem dolgozik, ezért munkabér sem jár neki, tehát a munkáltatónak fizetnivalója sincs utána. Nulla bér után nincs fizetnivaló. Csak szólok.
"Több mint 40 melóhelyen dolgoztam már"
Ez úgy mindent elmond rólad.
Azt ugye tudod, hogy ha a dolgozó nem tölti le a felmondási idejét a munkáltatónál, akkor ő jogellenesen szünteti meg a munkaviszonyát? Ilyen esetben JÁR a munkáltatónak a felmondási időre járó távolléti díjnak megfelelő összeg. Alapból. Ezen felül, ha a munkáltatót bizonyíthatóan kár éri a dolgozó hirtelen távozásával összefüggésben, kártérítésért perelheti. Ugye te sem gondolod azt, hogy például egy vezető beosztású munkakörben dolgozó leléphet úgy hirtelen, hogy nincs következménye rá nézve? Arra a kártérítési igényre, amit peres eljárással érvényesíthetsz, nincsen összegkorlát.
Nem minden munkahely nézi ezt jó szemmel. Neked eddig csak szerencséd volt a 40 munkahelyeddel. Vagy inkább nekik azzal, hogy nem sok időt töltöttél ott el.
"A munkavállaló gyakolratilag nem igazán marasztalható el nem jogkövető magatartás esetén, ezzel szemben a munkáltatóknak ez elég érzékeny pontja!"
Pontosan ugyanannyi jog illeti meg az egyiket, mint a másikat szabályszegés ellen. Ez kizárólag azon múlik, hogy ki indít peres eljárást a másik ellen.
“A valóságban ez MINDIG igy működik, mert egyetlen precedenst sem tud senki mutatni ahol azért perelt a munkáltató és nyert is pert mert az alkalmazottja nem töltötte le a határozatlan idejű munkaviszonyának felmondási idejét!”
“Hogyan mond el azt, hogy nem ertesz hozza, anelkul hogy elmondanad, hogy nem ertesz hozza...”
A maximum 3 havi bert el nem ero karterites eseten nincs szukseg pereskedesre. Fizetesi meghagyas a kozjegyzotol, aztan ha nem erkezik ellentmondas, azonnal behajthato behajto altal.
Ha erkezik ellenvetes, akkor perre alakul es bizonyhatja a munkavallalo a birosagon, hogy bizony o nem hagyta ott a munkahelyet.
Ebbol kifolyolag errol nem is talalst pert. Pert az ezen tuli karterites eseten kell csak inditani.
“több mint 40 melóhelyen dolgoztam már”, “elet iskolaja”, azert latszik, hogy vajon a hozzaadott ertekbeli skala melyik vegen lehet az munkad. De nyilvan van igazsagod, egy takarito vagy egy minimalberes tavozasa valoban nem kell olyan hullamokat, hogy akarcsak a papir arat megerje, amire nyomtatni kene…
(Valodi tudast, tapasztalatot igenylo munkakorben mas a helyzet, ott van tetje, ha elmegy valaki, cserebe meg is becsulik.)
"Ez úgy mindent el is mond. Ugyan miért is ne engednének el, ha pár hónapnál többet sehol se bírsz ki... Az a hülye, aki téged még bárhova is felvesz."
Eddig életemben hatszor költöztem és jövőre lesz a hetedik, továbbá 9 szakmával rendelkezem, amelyből jelenleg 5 piacképes is, és kettő nyelven beszélek folyékonyan a magyaron kívül!
Ki is a hülye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!