Hogyan bírjátok ezt az életmódot?
Kb. egy éve végeztem az egyetemen, egy multinál helyezkedtem el pénzügyön (tipikus 9 to 5). Rá kell jönnöm hogy ez nem nekem való.
A nap végére teljesen kivagyok, nincs erőm edzeni, elhíztam (előtte mindig vékony,sportos voltam, most 10+ kiló legalább), semmihez nincs kedvem, valószínű depressziós vagyok, leszívnak az ügyfelek, az emberek, teljesen ki vagyok készülve, mnár pánikrohamaim is vannak esténként, visszér problémáim alakultak ki a sok üléstől, a szemem romlott. Továbbá rengeteg a munka, nem szeretem, nem lehet ezt bírni. Úgy érzem, hogy elmegy mellettem az élet én pedig egy gép felett ülök csak egész nap, heti 5 napot.
Tényleg ez az élet? Mert ha igen, én ebből nem kérek.
Akik hasonló területen dolgoznak, ti hogy bírjátok ezt? Szeretitek? Vagy ti is ezt érzitek? Mi a megoldás az esetemben? Kezdjek el tanulni valami teljesen mást? Alapvetően kreatív személyiségem van, lehet az is a probléma.
Amúgy ki mondta neked hogy kötelező ülnöd, tudod néha fel is állhatsz, 45percenként amúgy is kötelező a szünet adása az efféle munkavégzés közbe, menj ki a friss levegőre tornázni stb.
Amúgy meg itt picsogsz hogy kényelmesen egy légkondicionált irodában tologatod az aktákat, eközben meg a világ másik felén napi 16 órában gyerek rabszolgák kaparják ki a földből a mérgező nehézfémeket, hogy a hozzád hasonlóknak legyen miről shitpostolniuk hogy milyen szar az életük...
"Mondjuk kemény, hogy a sok proli el se tudja képzelni, hogy vannak irodai munkák, amik sokkal megterhelőbbek, mint túrni egész nap az orrod valami gép mellett a gyárban."
Ez nem így van, a szellemi munka csak annak megterhelő aki korlátozott szellemi képességű vagy nem szereti amit csinál és emiatt stresszel a munkáján. Egyébként ha szereted és élvezed a munkádat akkor milliószor jobbak a körülmények egy klímás, modern irodaházban, mint 40 fokban rohadni egy építkezésen vagy poros, olajos, hangos gépek mellett beöltözve állni mint egy majom.
A fizikai meló ennyi erővel meg csak a gyenge sz@roknak megterhelő. Rossz érv.
Multiknál dolgozók sokan panaszkodnak ilyesmire. Van, akinek sikerül jobban megküzdeni vele, másnak rámegy az egészsége és az élete.
Viszont a multik is nagyon eltérőek. Az anyavállalat és a cégkultúra nemzetiségétől függően is nagyon eltérnek egymástól a kínai, koreai, francia, német, angol, amerikai multik.
Az is nagyon sok mindent meg tud határozni, hogy mennyire sok nemzetiségű "igazán multi", vagy csak egy nagy multi cégcsoporthoz tartozó, de jobbára csak magyarok dolgoznak a helyi cégnél, így a helyi hangulatot a multi környezet kevésbé határozza meg, mint az ott dolgozó magyarok mentalitása (na meg azok a cégkultúrák, amikből jönnek az emberek). Na meg az is sokat befolyásolhat, hogy a közvetlen helyi vezetés magyar vagy külföldi.
Érdemes nagyon tudatosan dolgozni rajta, hogyan kezeled a munkahelyi stresszt, emberi viszonyokat, munkamennyiséget, táplálkozást, mozgást, stb. Egy pszichológus és egy edző is sokat tud segíteni. Érdemes szigorú napirendet, edzéstervet kidolgozni, hogy ne a kedveden, pillanatnyi hangulaton, hanem a megszokásokon múljon, hogy edzel-e vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!