Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan bírjátok ezt az életmódot?

Hogyan bírjátok ezt az életmódot?

Figyelt kérdés

Kb. egy éve végeztem az egyetemen, egy multinál helyezkedtem el pénzügyön (tipikus 9 to 5). Rá kell jönnöm hogy ez nem nekem való.

A nap végére teljesen kivagyok, nincs erőm edzeni, elhíztam (előtte mindig vékony,sportos voltam, most 10+ kiló legalább), semmihez nincs kedvem, valószínű depressziós vagyok, leszívnak az ügyfelek, az emberek, teljesen ki vagyok készülve, mnár pánikrohamaim is vannak esténként, visszér problémáim alakultak ki a sok üléstől, a szemem romlott. Továbbá rengeteg a munka, nem szeretem, nem lehet ezt bírni. Úgy érzem, hogy elmegy mellettem az élet én pedig egy gép felett ülök csak egész nap, heti 5 napot.

Tényleg ez az élet? Mert ha igen, én ebből nem kérek.

Akik hasonló területen dolgoznak, ti hogy bírjátok ezt? Szeretitek? Vagy ti is ezt érzitek? Mi a megoldás az esetemben? Kezdjek el tanulni valami teljesen mást? Alapvetően kreatív személyiségem van, lehet az is a probléma.

2023. okt. 24. 20:26
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
42%

Amúgy ki mondta neked hogy kötelező ülnöd, tudod néha fel is állhatsz, 45percenként amúgy is kötelező a szünet adása az efféle munkavégzés közbe, menj ki a friss levegőre tornázni stb.

Amúgy meg itt picsogsz hogy kényelmesen egy légkondicionált irodában tologatod az aktákat, eközben meg a világ másik felén napi 16 órában gyerek rabszolgák kaparják ki a földből a mérgező nehézfémeket, hogy a hozzád hasonlóknak legyen miről shitpostolniuk hogy milyen szar az életük...

2023. okt. 25. 11:43
 22/28 anonim ***** válasza:
34%
Mondjuk kemény, hogy a sok proli el se tudja képzelni, hogy vannak irodai munkák, amik sokkal megterhelőbbek, mint túrni egész nap az orrod valami gép mellett a gyárban. 😆😂
2023. okt. 25. 16:15
 23/28 anonim ***** válasza:
45%
Te választottad ezt.
2023. okt. 26. 23:25
 24/28 anonim ***** válasza:
27%

"Mondjuk kemény, hogy a sok proli el se tudja képzelni, hogy vannak irodai munkák, amik sokkal megterhelőbbek, mint túrni egész nap az orrod valami gép mellett a gyárban."

Ez nem így van, a szellemi munka csak annak megterhelő aki korlátozott szellemi képességű vagy nem szereti amit csinál és emiatt stresszel a munkáján. Egyébként ha szereted és élvezed a munkádat akkor milliószor jobbak a körülmények egy klímás, modern irodaházban, mint 40 fokban rohadni egy építkezésen vagy poros, olajos, hangos gépek mellett beöltözve állni mint egy majom.

2023. okt. 27. 01:20
 25/28 anonim ***** válasza:
78%

A fizikai meló ennyi erővel meg csak a gyenge sz@roknak megterhelő. Rossz érv.

2023. okt. 27. 06:48
 26/28 anonim ***** válasza:
30%
Mondjuk add át a helyed egy agilis, pályakezdő fiatalnak, aki szívesen menne, és lenne olyan iszonyat megterhelően, hogy a rendes napi 8 órás munkáját irodába végezné, te pedig menj nyugodtan a 8 általánosos anlafabéta gyári munkások közé :) Szerintem vissza sírnád hamar azt az irodát :)
2023. okt. 28. 23:21
 27/28 anonim ***** válasza:
82%

Multiknál dolgozók sokan panaszkodnak ilyesmire. Van, akinek sikerül jobban megküzdeni vele, másnak rámegy az egészsége és az élete.

Viszont a multik is nagyon eltérőek. Az anyavállalat és a cégkultúra nemzetiségétől függően is nagyon eltérnek egymástól a kínai, koreai, francia, német, angol, amerikai multik.

Az is nagyon sok mindent meg tud határozni, hogy mennyire sok nemzetiségű "igazán multi", vagy csak egy nagy multi cégcsoporthoz tartozó, de jobbára csak magyarok dolgoznak a helyi cégnél, így a helyi hangulatot a multi környezet kevésbé határozza meg, mint az ott dolgozó magyarok mentalitása (na meg azok a cégkultúrák, amikből jönnek az emberek). Na meg az is sokat befolyásolhat, hogy a közvetlen helyi vezetés magyar vagy külföldi.

Érdemes nagyon tudatosan dolgozni rajta, hogyan kezeled a munkahelyi stresszt, emberi viszonyokat, munkamennyiséget, táplálkozást, mozgást, stb. Egy pszichológus és egy edző is sokat tud segíteni. Érdemes szigorú napirendet, edzéstervet kidolgozni, hogy ne a kedveden, pillanatnyi hangulaton, hanem a megszokásokon múljon, hogy edzel-e vagy nem.

2023. nov. 4. 14:24
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Kipróbáltam a KKV-t és az SSC multikat is. Értem a kiégés tárgyát, sok ilyet láttam, azért ezek az SSC pénzügy feladatok egy segédkönyvelő feladatköreinek felelnek meg, sok kihívást nem rejtenek. Ellenben szépen ledarálják az embert. Ha benne akarsz maradni a pénz stb miatt akkor csinálj annyit amennyi a minimálisan szükséges csak, maradj ki a fölösleges agyalásokból és zárd le azt hogy szabadságon, este munka miatt zaklassanak.
2023. nov. 18. 11:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!