Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Második gyerek után szeretnék...

Második gyerek után szeretnék vissza menni dolgozni. A gyed hamarosan lejár. Több műszakban dolgoztam egy gyárban. Azt olvastam, hogy létezik kismama műszak, amíg a gyerek 3 éves nem lesz. Ez személyre szabható? Vagy csak 08-16ig szól?

Figyelt kérdés

Lehetne kérni, hogy mondjuk maradjon a több műszak, csak 6 órában? Vagy, hogy legyen 2 műszak 6 órában? A kicsit nem tudom bölcsibe vinni. Valahogy így tudnám megoldani, hogy mindig legyen vele valaki.

Járt már így valaki közületek?

2023. okt. 20. 21:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

"Lett volna időd tanulni a gyerek mellett az elmúlt 3 évben, hogy ne egy 3 műszakos tróger helyre kelljen visszamenned."

Te azt képzeled a "tanulás" bármire is garancia?

Én tanultam, és pasiként terhes se lehetnék (nem is akarnék), olyan kollégákkal dolgoztam akik tőlem még többet tanultak, és kb csak szenvedtünk mint a kutyák, ha a kollégáknak nem lett volna az szja kedvezmény ők se csinálták volna azt a melót annyiért (bruttó 435), az alvállalkozó tesók meg csak röhögtek rajtunk anyacég alkalmazottakon.

2023. okt. 21. 11:59
 12/13 anonim ***** válasza:
Tatabánya Grundfos 8-16ig dolgozik az ismerős, pedig 9 éves a gyerek már. Sori összeszerelő operátorr munkakörben
2023. okt. 21. 15:58
 13/13 anonim ***** válasza:

Hivatalosan (jogilag) kismama műszak nincs, de nyilván ez a fogalom terjed el olyan munkahelyeken, ahol a munkáltató tud és akar is alkalmazkodni a kisgyerekesekhez.

A lehetőség minden munkáltatónál más és más, van ahol kivitelezhetetlen. Arra, hogy a te esetedben működhet-e a dolog, nyilván a munkáltató tudja csak a választ.

Én most is úgy dolgozom, hogy teljesen egyéni a munkaidőm pont azért, mert kisgyerekes voltam. Minden kollégám azonos munkaidőben dolgozik, kivéve én. Külön engedéllyel, kérésemre. Jeleztem a munkáltató felé, ha nem megoldható, akkor nem maradok, mert első nálam most a gyerek, amíg valamennyire önálló nem lesz. Nem ők csináltak problémát belőle, hanem a kollégák, mert irigykedtek, hogy nem 16:00-ig tart a munkaidőm, hanem 14:30-ig. Majd idővel tudomásul vették, hogy én más munkarendben dolgozom, és annyival előbb is kezdek, mint amennyivel előbb távozok. A munköröm, a feladatom miatt ez kivitelezhető volt. Azóta a gyerekem felnőtt, a munkarendem pedig ugyanaz maradt. Már senki nem foglalkozik vele.

De kifoghattam volna olyan munkahelyet is, ahol ezt nem teszik meg, vagy nem tudják biztosítani a munkáltató tevékenysége, a végzendő munka miatt.

2023. okt. 22. 07:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!