Három havi munkaidő keretben dolgoztam havibérben olyan beosztásban melyet a főnököm írt elő.Minden hónapban a kötelező óraszám alatt voltam azonban aztmondták nekem hogy ez nem változtat semmit a fix fizetésemen.Létezik hogy hulyenek neznek?
"Megéri 100 ezer ft miatt feljelenteni őket?"
Feljelenteni?
Az illetékes hatóságot a kormányhivatalokban találod. Foglalkoztatás-felügyeleti hatóságoknak hívják most őket (régi munkaügyi ellenőrök). Ott tegyél panaszt, majd kivizsgálják.
"Pont lejárt a próbaidőm és felmondasi időmet töltöttem a cég ellehetetlenülese miatt bezárt"
Cég csak úgy nem tud "bezárni". Egy gazdasági társaságot vagy végelszámolnak, vagy felszámolnak. Ez a két lehetőség van. Egyik sem 5 perces történet.
Ha végelszámolják, akkor van egy illető, aki felel a végelszámolásért. Ha a cég kis vagyonnal rendelkezik és nincs senki felé tartozása, akkor is hónapok alatt fut le a dolog. A végelszámoló a főnök ez idő alatt. Ő gyakorolja a munkáltatói jogokat is.
Ha felszámolnak egy céget, akkor a cégbíróság jelöli ki a felszámolóbiztost, aki felel az eljárás lefolytatásáért. Ebben az esetben ő a főnök, és ő gyakorolja a munkáltatói jogokat is. A legegyszerűbb felszámolás is legalább 1 évig tart. Nagyobb társaságnál akár évekig is eltarthat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!