Milyen pap legyek,ha papnak megyek?
Ne akarj pap lenni minden egyház SZAR!
Civil cégek sokkal jobb közösségek, sokkal normálisabb bérezéssel és munkahelyi légkörrel.
@27
Jézus nem hagyta örökségül a követői számára, hogy áldozatokat kellene bemutatni vagy papnak kellene neveztetnie magukat.
#28 “ És vette a kenyeret, hálát adott, megtörte és e szavakkal adta nekik: „Ez az én testem, amely tiérettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.”
Lk 22,14
Egyébként már az első századokban is látszik az apostolok utódlása (lásd. Apostolok Cselekedetei), a pap megszólitás meg az ószövetségi időkből való. Krisztus az örök főpap (“pap vagy te mindörökké Melkizedek rendje szerint”), a katolikus papok azok, akik a szentségeket szolgáltatják ki, és konszekrálják az kenyeret (ostyát). Hiába mondják egyes protestáns testvérek, hogy nincs szükséges papokra, meg áldozatra, Jézus nem ezt mondja. Ha így gondolta volna nem lettek volna apostolok, akiket küldött “a világ végéig”.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!