Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkanélküliként baj ha nem...

Munkanélküliként baj ha nem jelenek meg háromhavonta a munkaügynél?

Figyelt kérdés

Év eleje óta munkanélküli vagyok és egy ideig még nem akarok munkát keresni. Munkanélküli segély már rég nem jár. Viszont elvileg háromhavonta meg kell jelennem valami együttműködésre, ami annyiból áll hogy befirkálnak és pecsételnek valamit a fehér kiskönyvbe.

Jár valami hátránnyal ha ezeken a találkozókon nem jelenek meg? Ez a meeting megejthető elektronikusan, hogy ne keljen személyesen bemennem?

2023. okt. 15. 15:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Az, hogy nem kapsz csekket még nem jelenti azt, hogy nem halmozza az egészet az adószámládon, én tavaly november óta nem melóztam bejelentve és májusba mentem el álláskeresésire, aztán augusztusba küldték kia csekkeket egy borítékba egész évre, miközben a számlalekérdezésemnél az ügyfélkapu csak egyhavi járuléktartozást mutatott.

Azóta volt egy teljes munkaidős munka jogviszonyom amit én hagytam ott, most újra álláskeresésire mentem, inkább minthogy fizetnem kelljen plusz van ingyen bérlet is.

Mellette meg EFO-zok meg fusizok és ennyi..

2023. okt. 16. 13:42
 12/14 anonim ***** válasza:

Volt mögöttem 5 év folyamatos munkaviszony, amiből kettő évnél zűrök voltak a járulékfizetéssel stb-vel ezért is hagytam ott, meg mert emelés sem volt a kovid óta de a munkamennyiséget kezdték megduplázni, meg kezdtek arcoskodni...

"Azóta lógok a héven és ha fehér akarok lenni majd a májkül dzsekszont kérdem"

Előző voltam...

2023. okt. 16. 13:46
 13/14 anonim ***** válasza:

"Az eü. szolgáltatási járulékot (TB) tényleg elengedik egy szimpla kérelemre?"

A felhalmozott járulékot a NAV tudja elengedni méltányosságból, szintén kérelemre, ha úgy dönt, hogy elengedi.

A kormányhivatal mentesíthet a járulék fizetése alól rászorultság alapján. Van hozzá egy kérelem formanyomtatvány. Ha mentesít, akkor az onnantól kezdve kezdődik, tehát nem visszamenőleges hatályú. Ha valaki felhalmozott járulékban tartozást, majd mentesítik annak fizetése alól, attól a felhalmozott tartozás nem törlődik, csak onnantól kezdve nem írnak elő újabb kötelezettségeket.

Ha mentesítenek valaki a járulék fizetése alól rászorultság alapján, arról állítanak ki egy hatósági bizonyítványt. Annak birtokában lehet kérvényezni, azt már a NAV-tól, hogy a felhalmozott járulékot méltányosságból engedjék el, mert a kormányhivatal megállapította, hogy rászorult az illető. 99,9 %-ban el szokta engedni ilyenkor a NAV a felhalmozott hátralékot.

2023. okt. 17. 04:21
 14/14 A kérdező kommentje:
Ha vizsgálják, vagy csak a formanyomtatványon megkérdezik van e ingatlanom vagy megtakarított pénzem, akkor már nem fognak mentesíteni gondolom.
2023. okt. 17. 06:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!