LinkedIn profil létrehozása munkanélküliként hogyan?
Bocsáss meg, nem értem teljesen.
Volt már korábban munkahelyed "Koros vagyok már, nem pályakezdő", csak jelenleg nincs munkaviszonyod, ugye?
Ebben az esetben semmi gond, beírod a régi munkahelyeidet, az ott végzett feladatokat, és a skillek közé beteszed az ott használt skilleket, pl Excel, SAP, SPSS, SQL, Matlap etc...
Pályakezdőként, vagy pályaváltóként kicsit nehezebb, hosszabb, ha ez a helyzet, arra külön válaszolok majd.
A linkedinről még tudni kell, de biztosan hallottad te is, szóval mivel ez egy közösségi alapokra épített állásportál, fontos, hogy legyenek ismerőseid azon a területen ahol dolgozol, dolgozni szeretnél.
Fapofával nyugodtan jelölj be mindenkit, akit ismert. Egyetemi évfolyamtársak, középsulis haverok, volt kollégák, bárki. Minél több ismerősöd van, annál jobb az esélye, hogy egy HR-es megtalál. Nálam kb 100-150 ember körül indult be nagyon a dolog, de nehéz addig eljutni. Ha egy hr-es ír, jelöld be nyugodtan pl.
Mennyire drasztikus a váltás?
Volt kollégák bejelölése, szomszédok, iskolatársak így is hasznos, mivel ha egy nagyvállalatnál dolgoznak, vagy fognak a jövőben dolgozni, lesz oda contactod.
Ezt kifejtem: Te most magyar-töri tanár vagy, de váltani akarsz, és elmész egy ssc-be mondjuk számvitelre vagy compliance-re. A középsulis haverod hiába rendszergazda, ügyvéd, vagy fejlesztő annál a cégnél, mivel ismerősöd a linkedinen, a portál téged, mint jelentkezőt jóval előrébb fog rangsorolni, és vagy a HR-es gyorsabban megtalál.
Ha az új feladathoz kellenek skillek, végezz el 1-2 online kurzust, ami oklevelet ad, és kiteheted a linkedinedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!