Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkanélküliként baj ha nem...

Munkanélküliként baj ha nem jelenek meg háromhavonta a munkaügynél?

Figyelt kérdés

Év eleje óta munkanélküli vagyok és egy ideig még nem akarok munkát keresni. Munkanélküli segély már rég nem jár. Viszont elvileg háromhavonta meg kell jelennem valami együttműködésre, ami annyiból áll hogy befirkálnak és pecsételnek valamit a fehér kiskönyvbe.

Jár valami hátránnyal ha ezeken a találkozókon nem jelenek meg? Ez a meeting megejthető elektronikusan, hogy ne keljen személyesen bemennem?

2023. okt. 15. 15:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
71%
Nem érsz rá elmenni, ugye?
2023. okt. 15. 15:59
 2/14 anonim ***** válasza:
47%

Nekem nem baj, legfeljebb Neked, de úgy vélem, neked se.

Ebből látszik nem vagy együttműködő, nem is akarsz dolgozni.

Nem fognak sírni utánad.

2023. okt. 15. 16:11
 3/14 anonim ***** válasza:
36%

HA nem jelensz meg kidobnak az álláskeresési nyilvántartásból, és "büntetésként" két hónapig nem is enegdnek vissza, így ennek következményeként ha mégsem találnál valami főállásban bejelentett melót akkor már le is csap rád a "NAV", hogy fizessed szépen a havi 11900 ft-os TB hozzájárulást magad után.

Küldik majd szépen a csekket neked a NAV-os maffiózók.

Ha nened megér ennyit a "kényelem", akkor csak tessék.

2023. okt. 15. 22:08
 4/14 anonim ***** válasza:
69%
Ameddig nyilvántartásban vagy mégha nem is találsz melót, meg már járadékot se kapsz, addig se követelik a tb-t plusz elvileg ingyen bérlet is jár, ha igényled!
2023. okt. 15. 22:12
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki csak regisztrált álláskereső, de járadékot már nem folyósítanak a részére, akkor meg kell fizetnie maga után az eü. szolgáltatási járulékot. Ez alól kivétel, ha kérelmezi, hogy mentesítsék alóla, tekintettel arra, hogy álláskereső, nincs munkája. Tehát ez nem megy automatikusan.

Az eü. szolg. járulék havi összege nem 11.900 forint, hanem 9.600 forint.

2023. okt. 16. 05:22
 6/14 A kérdező kommentje:

Az eü. szolgáltatási járulékot (TB) tényleg elengedik egy szimpla kérelemre?

Január elejétől vagyok munkanélküli, az első három hónapban fizették az álláskeresési járadékot és a TB-t is helyettem. A TB fizetésben volt egy türelmi idő, amíg nem kellett nekem fizeti, az én esetemben 45 nap. Így nekem csak május közepétől kellett fizeti, idén havi 9600, jövőre 11100 lesz ha jól tudom.

Könnyebbség lenne, ha nem kellene ezt nekem fizetni. Eddig rendesen megjelentem ezeken a jelenéseken, tehát mondhatom, hogy együttműködő vagyok és regisztrált álláskereső.

Tehát csak egy kérelem, hogy mentesítsenek alóla és nem kell ezt fizetnem?

2023. okt. 16. 07:56
 7/14 anonim ***** válasza:

Nekem már múlthónapba 11900-as csekket küldtek.

Nem júliustól változott ez?

2023. okt. 16. 09:06
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

"Tehát csak egy kérelem, hogy mentesítsenek alóla és nem kell ezt fizetnem?"

Ja könyörögj csak, aztán majd döntenek...

Csak tudnám mi a ráknak ültem én is 20 évet az iskolába, inkább fusiztam volna a piával meg a cigivel, nyulakkal, dínárral, márkával, mint a többi!

2023. okt. 16. 09:08
 9/14 A kérdező kommentje:

Szerintem évközben nem változik, mindig csak év elején jan 1-től. 2023. jan 1-től 9600, 2024. jan 1-től pedig 11100. Legalábbis egyszerű munkanélküli magánszemélyként nekem ennyi, bár én nem kapok semmi csekket. Csak onnan gondolom, hogy a hírekben ezt írták.

Végén írják a 11100-at:

[link]

2023. okt. 16. 09:37
 10/14 A kérdező kommentje:

Elég neten jelentkezni:

[link]

2023. okt. 16. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!