Egyetem befejezése után május 15-ig fizette az állam a TB-m. Azóta én fizettem, nem volt munkám azóta. Ha most regisztrálva lennék munkanélküliként, akkor fizetné az állam a TB-m amíg nem találok munkát?
Csak akkor fizeti, ha jogosult lennel a munkanelküli segelyre.
Deckérelmezheted, hogy vállaljak át. Ehhez be kell nyujtani a veled egy háztartásban élők keresetigazolását.
"Ha most regisztrálva lennék munkanélküliként, akkor fizetné az állam a TB-m amíg nem találok munkát?"
Nem. Járulék fizetése nélkül eü. szolgáltatásra akkor lennél jogosult, ha álláskeresési járadékot is folyósítanának Neked. Csak egy regisztrálás ellátás nélkül erre nem jogosít fel.
Kérvényezd a rászorultságod megállapítását a kormányhivatalnál. Ha ezt megállapítják, akkor attól a naptól kezdve nem írják elő a fizetendő járulékot. Május 16. és a rászorultság megállapítása közötti időben viszont fizetési kötelezettséged van mivel a rászorultság miatti "mentesség" nem visszamenőleges hatályú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!