Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Novemberi bezárások óta...

Novemberi bezárások óta 50%-át fizeti a béremnek az állam , lehet hogy lenyulja a munkáltató, ha az első kettőt odaadta mondjuk azt is hiányosan de a többit nem hajlandó?

Figyelt kérdés
Az a baj sehol nem találok a neten róla rendes értelmezhető infót. Hol tudom ellenőrizni, hogy megkaptam - e illetve ők megkapták-e, és hogy csak visszatartják? Az elején mondták hogy jogosultnak ítélték az államnál is szóval küldeni fogják. Most hogy február van nem fizetnek tovább semmit nekem, merthogy eddig se az állam küldte?! Nem igazán értem. Kis maganvállalkozásra kell gondolni.

2021. febr. 16. 09:42
 1/5 anonim ***** válasza:
71%
A munkáltató kapja a bértámogatást, nem a dolgozó. Az a munkáltató sara, ha nem fizet ki. Habár bértámogatás nélkül is ki kellene fizetnie, szóval az nem igazán érv, hogy az állam nem fizet tovább. Ha nem akar neked fizetni, akkor bontsa fel a szerződésed.
2021. febr. 16. 09:45
 2/5 anonim ***** válasza:
nem
2021. febr. 16. 09:47
 3/5 anonim ***** válasza:
50%-t átvállalja, nem tudja visszatartani. Ha nem fizet neked, akkor ő sem kapja meg. Viszont ha olyan helyen dolgozol, ahol tavaly óta nincs munka, akkor szerinted miből tartana el a munkáltatód? Ha kapsz minden hónapban 5 milliót, de cserébe 10 milliót el kell költened az hogy segít rajtad?
2021. febr. 17. 07:55
 4/5 anonim ***** válasza:
Dehogynem tudja visszatartani. Pénztárbizonylaton "kiadja" a fizut, aztán már utalják is neki a támogatást. Sőt, sok kormányhivatalnak már az aláírt bérjegyzék is elég sajnos. Szóval meg lehet mókolni, ha mocskos a munkáltató.
2021. febr. 17. 08:07
 5/5 A kérdező kommentje:
Hát azért gondolom hogy visszatartja, mert az elején iratot alá papírt is, aztán a másodiknál már nem. Es elsőre se a teljes összeget adta oda, csak 70 % át annak ami járt. Sajnos elég mocskos... nem szeret adózni bevételből meg pár dolgozó fizujáró, mint sok más kisvállalkozás. Ezért tudom ezt elképzelni hisz egyszer azt mondja ha utal az állam kifizet aztán azt hogy mégse... de tudja h nem tehetek semmit nekem is kell a meló, más nincs nagyon a közelben, csak gyárak. Csak érdekelt hogy ezt le lehet-e valahogy ellenőrizni. :)
2021. febr. 17. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!