Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Azt olvasom sok helyen, hogy...

Azt olvasom sok helyen, hogy az informatika egyes ágazatába(vagy más szakmában) létszámhiány van. Miért követelmény a több éves munkatapasztalat akkor? A pályakezdőknek miértnem adnak esélyt?

Figyelt kérdés
2023. okt. 14. 19:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Kezdőként olyan helyre vettek fel, ahol a munkahelyteremtő támogatásra nyertek pályázatot.

8 hónapig 100%-os bértámogatás + 2 extra hó továbbalkalmazási kötelezettség, amint letelt felvették ugyan így a következő embert én meg mentem a levesbe. A negyedik pályakezdő voltam ebben a szisztémában, a projekt még 2 évig futott, így feltehetően 2-3 embert így vettek fel utánam.

2023. okt. 15. 13:31
 12/21 anonim ***** válasza:
87%

#9 Egyértelműen mindenki volt kezdő és akkor sem volt egyszerű a dolog és a cégek célja a profitszerzés végső soron, nem pedig az adakozás.

Amit mindig ajánlok, hogy ha van lehetőség akkor menjen el az illető egyetem alatt gyakornokoskodni. Ezekre a helyekre sokkal könnyebb bejutni, mert nagyon sok hely szokott meghirdetve lenni. Az illetőnek jó, mert tapasztalatszerzési lehetőség és 1 év után simán bárhova felvesznek és a cégnek is jó mivel kb feleannyiba kerül mint egy 0kms teljes állású kezdő.

2023. okt. 15. 13:37
 13/21 anonim ***** válasza:
27%

8,9 miről beszéltek, van bőven munkavállaló minden területen, olcsó emberből van hiány.

Nagyon egyszerű amúgy kezdőként elhelyezkedni, annyi a trükkje, hogy nem kell irreális bérigényt benyögni. Drágán persze h nem vesznek fel, sok pénzért találnak kezdőnél jobbat is...

2023. okt. 15. 14:20
 14/21 anonim ***** válasza:
76%
Suli alatt gyakorlatot és diákmunkát kell vállalni, hogy végzésre ne számíts kezdőnek.
2023. okt. 15. 14:22
 15/21 anonim ***** válasza:
82%

Pályakezdőknek úgy jön az aranyélet, ha már egyetem mellett gyakornokként dolgoznak.

Amúgy meg én azt látom hogy iszonyat minőségi létszámhiány van.

Van rengeteg ember, akire nem lehet egy feladatot rábízni, mert baromira nem való ebbe a szakmába.

2023. okt. 15. 17:38
 16/21 anonim ***** válasza:
77%

Nem baj majd jönnek a filippinók, meg az indiaiak!

Nem kell már kiszervezni a melót, csak győzd majd őket idegekkel!

Lesz majd neked nemzetközi tapasztalatod, meg gyógyszerészeti is, főleg a nyugtatók terén, de ha szerencséd van kapsz tőlük egy vizipipát aztán szopogathatod!

2023. okt. 15. 23:10
 17/21 anonim ***** válasza:
77%
Azért van ez így mert a magyar munkáltató az az állatfajta aki német minőséget és precizitást vár el grúz minimálbérért...
2023. okt. 15. 23:12
 18/21 anonim válasza:
100%
"Pályakezdőknek úgy jön az aranyélet, ha már egyetem mellett gyakornokként dolgoznak" - Sok sikert hozzá, főleg Budapesten kívül. Annyira nincs IT-s munka itt ÉK-Magyarországon, hogy Bp.-re voltam kénytelen feljárni gyakornoknak, és ez csak nyári vagy téli szünetben megy, év közben nem megoldható ez a fajta ingázás. Úgyhogy ez egy nagyon hangzatos lózung, de ha nem jó helyre születtél (értsd: nem Budapestre) ÉS nincs ismeretséged, akkor megszívtad.
2023. okt. 16. 07:58
 19/21 anonim ***** válasza:
47%

Ne legyél hasraesve Budapesttől se, a fele romépület (műemlék), a többit külföldiektől bérelheted...

Csak szaladgálnak itt a szerencsevadászok, meg a balekok / aranyásók meg az a néhány pufajkás tepsi gazda, mint patkányok a csatornába.

Budapesten már minden csak "látszat" egyre inkább, vagy az se.

Kiváncsi leszek a "plázákra" 5-10 év múlva, most hogy így a "SOROS" is kiszállt a civilkedésből, meg a filantrópkodásból ebből a régióból.

2023. okt. 16. 08:09
 20/21 anonim ***** válasza:
75%
#18: infós szobatársaim contractorként dolgoztak, nem jártak be, csak alkalmanként, ez már 20 éve is működött. Ma meg főleg. Irigyeltem is őket mérnökként :)
2023. okt. 16. 08:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!