Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ennyire kevés piacképes,...

Ennyire kevés piacképes, viszonylagos jólétet biztosító szakma lenne csak?

Figyelt kérdés

Az alapján, amit az inteneten és ismerősöktől hallottam, a diplomák tekintetében az IT, műszaki, orvosi diplomák azok, amelyek piacképesek, szakmákból pedig az építőiparhoz kapcsolódóak: víz-gáz-villanyszerelés, ács...stb.

Tényleg ez a rögvalóság, hogy az összes szakma ilyen kevés hányadával lehet viszonylag jólétben élnie egy átlagembernek (kulcsszó az átlagember, nyilván a top 1-2% mindenből jól keres)?

Akit ezek egyike sem érdekel, és nem kimondottan jó képességű, az ennyi, megszívta, mehet robotolni?

2023. okt. 13. 12:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
69%

Sok minden függ a vállalattól is, illetve,hogy mennyire vagy hajlandó fejlődni.

Nekem egy lesajnált levelezőn elvégzett műszaki menedzser bsc-m van, mégis bruttó 1 milliót keresek.

2023. okt. 14. 11:02
 12/13 A kérdező kommentje:

#6 Földtudományi, azon belül geológia specializáció. A reál szakok legalja, itt az északkeleti sarokban meg főleg nincs vele munka (mondjuk más munka sem).

Egyébként bocs, hogy feleslegesen raboltam az időtöket. Én is tisztában vagyok, hogy nem csak ezekkel lehet megélni, csak egy részeg rant volt a kérdés, mert kitettek - fél tucat másik emberrel együtt - még abból a gyári munkából is, ami az egyetlen minimálbérnél kicsit többet fizető munka volt a környéken.

Egyelőre szállásos gyári melót keresek, mert nincs költözéshez tőkém, aztán meglátom mit csináljak. Valószínűleg végzek egy ipari szakmát, a földtudományit meg benyelem, mint veszteséget.

2023. okt. 15. 04:28
 13/13 anonim ***** válasza:
#12: Nyilván legalább egy nyelven jól beszélsz, irány egy SSC és kész. Amíg szerzel valami értelmes képesítést, addig ott tudsz keresni normálisabb bért, normálisabb körülmények között, mint valami munkásszállón tengődve
2023. okt. 17. 07:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!