Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak szerintem röhejes az...

Csak szerintem röhejes az irodába való kényszerítés?

Figyelt kérdés
Lassan két éve dolgozok irodásként (pénzügy osztály). Nincs home office lehetoség annak ellenére, hogy a munkám 100%át csak gépen végzem. Az összes munkatársam 45-50 látszólag semmi bajuk ezzel sot ellenzik az otthonról dolgozást holott meg én semmi értemét nem látom minden nap bejárni. Vannak napok amikor van 8 órára elegendo munkám, de azt is otthonról el tudnám végezni, de vannak napok amikor effektiv nincs mit csináljak. Egy két reportot letöltök és két emailra válaszolok. Ha bent van a fönök exceleket nyittogatok és csukosgatok, amikor nincs bent doomscrollolok órákon át az instán. Munkatársaim susmorgását és szófsását hallgatom egésznap. Mi ennek az értelme?

2023. okt. 13. 10:33
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
48%

Így van, ahogyan a 30-as mondja. Az emberek bizonyítottan többet és jobban dolgoznak home office-ban. A covid után pont az volt a probléma nálunk (német multi), hogy a home office-os időszak alatt meglódult a produktivitásunk – és ennek ellenére vissza akartak kényszeríteni minket az irodába. Egyszerűen nem tudták mással megindokolni, mint hogy “tegyétek meg a kultúráért”, mivel amúgy tömény bullshit volt.

Nem tudom 29-es te hogy lógsz, de nálunk kőkemény sprintek vannak, határidők, folyamatos teljesítménykényszer… a másik meg, hogy ha nem szereted munkádat, akkor ne csináld. Válts valami olyanra, amit szeretsz.

Én a magam részéről leülök reggel 8-kor a gép elé, csinálom a dolgokat – és az igaz, hogy ha például nagyon fáradt vagyok, néha ledőlök aludni egy órára délután, vagy abbahagyom a munkát mondjuk 3-kor – de sokszor meg túlórázom, este 8-ig csinálom… mikor, hogy. A többiek is így vannak ezzel.

2023. okt. 17. 04:30
 32/35 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem mindenre van példa. Van, aki home office-ból nem dolgozik eleget, és ellébecolja a munkaidőt, de olyan is van, aki sokkal produktívabb, mintha minden nap be kellene járnia. És az, aki a HO-t ellébecolja, ugyanúgy alig dolgozik bejárva is, max. ott jobban tudja színlelni. Ezt a munkához való hozzáállás határozza meg, amit jó lenne, ha már az állásinterjún tudnának szűrni.
2023. okt. 17. 06:39
 33/35 anonim ***** válasza:
66%
33-as, jól megmondtad. Ez nem vitakultúra, amit te képviselsz. Gondolom a szalag mellett gyűröd folyamatos műszakban, azt valóban nem lehet home office-ben. Közben itt fröcsögsz azokra, akiknek olyan tudása van, hogy megtehetik.
2023. okt. 17. 20:01
 34/35 anonim ***** válasza:
39%
Mi lett a 33-as hozzászólással? Éppen válaszolni szerettem volna. Na de mindegy is. Ui: Épp ebben a pillanatban fejeztem be a munkát (holnap 2 sprint review is van, kicsit elcsúsztam). Este 22:20-kor. Ennyit arról, hogy a home office-osok nem dolgoznak.
2023. okt. 17. 22:21
 35/35 anonim ***** válasza:
75%

Most én lettem a 33-as, jelentettem, hogy trágár, ezért törölték.

Én is sokszor este 9-ig dolgozom home office-ban.

2023. okt. 18. 17:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!