Csak szerintem röhejes az irodába való kényszerítés?
Nem akarnak foglalkozni a home offica-al.
Ha nem tud mindenki otthonról dolgozni, akkor feszültséget generálhatna cégen belül, hogy A dolgozhat otthonról, B pedig nem.
Ez egy nagyon jó kérdés. A covid elindított egy pozitív folyamatot, aminek mindenki örült.
-Nem volt annyi autó az utakon, csökkentek a dugók, a környezetszennyezés.
-Az ingázással töltött időt visszakapták a dolgozók.
-A munkahelyeken kevesebb rezsit kellett fizetni, kisebb iroda is elég.
-Nem kell a cégeknek bejárást fizetni.
-Ha a külföldi kontakt esetleg este 6-kor ér rá, akkor az ember simán meg tudja csinálni, előtte megfőzi a vacsorát, és ez nem gond.
-Nagyobb a merítés a cégeknek, nem csak a munkahely 20 km-es körzetében tud válogatni dolgozót magának.
Szerintem ezek hatalmas előnyök a cégeknek is.
Ehhez képest, vége a covidnak, és minden cég elkezdi visszakényszeríteni a dolgozókat az irodába. Én is próbáltam a fővárosban állást keresni, de általában minimum heti 2 napot azért be kéne járni.
Az a válaszuk erre, hogy így hatékonyabb a munka, mert kellenek a szociális kapcsolatok. Hát, én nem értem ezt, vannak barátaim, van családom, nekem nem igazán hiányzik az, hogy a kollégáimmal beszélgessek az irodában. Pláne, hogy az összes kollégám, amivel kontaktban vagyok külföldi.
Ha tudod a választ, oszd meg velem is.
4:
Sokaknak nincsenek barátai, és ez különösen igaz sok középvezetőre is, akik emellett szeretik magukat fontosnak is érezni a munkahelyükön.
Látszólag mindenkinek érdeke lenne a home office, mert olcsóbb, hatékonyabb, nem kell akkora iroda, a cég és a munkáltató is jobban jár, azonban akik kizárólag a munkahelyen élik az életüket, azok ahol lehet próbálják visszacsinálni, és sok munkahelyen ők kerülnek többségbe vagy ők vannak vezető pozícióban.
Én itthon voltam 3 évig home office-ban, most heti 1-2 napot azért bemegyek. Pedig van családom, barátaim, de azért jó a kollégákkal is meginni egy kávét, elmenni együtt kajálni, vagy csak dumálni két feladat között. Itthon elég ingerszegény a környezet. Személyesen sokszor hatékonyabbak a megbeszélések is.
Ez így nekem megfelel, bent is vagyok, meg itthon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!