Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak szerintem röhejes az...

Csak szerintem röhejes az irodába való kényszerítés?

Figyelt kérdés
Lassan két éve dolgozok irodásként (pénzügy osztály). Nincs home office lehetoség annak ellenére, hogy a munkám 100%át csak gépen végzem. Az összes munkatársam 45-50 látszólag semmi bajuk ezzel sot ellenzik az otthonról dolgozást holott meg én semmi értemét nem látom minden nap bejárni. Vannak napok amikor van 8 órára elegendo munkám, de azt is otthonról el tudnám végezni, de vannak napok amikor effektiv nincs mit csináljak. Egy két reportot letöltök és két emailra válaszolok. Ha bent van a fönök exceleket nyittogatok és csukosgatok, amikor nincs bent doomscrollolok órákon át az instán. Munkatársaim susmorgását és szófsását hallgatom egésznap. Mi ennek az értelme?

2023. okt. 13. 10:33
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
47%

7-essel ne foglalkozz, magából indul ki. Egyébként vannak tényleg ilyen főnökök, hogy azt hiszik, hogy nem ül a nyakadon, nem dolgozol. Eközben a teljesítmény mérhető, látszik, ha nincs kész a munka.

8-asra annyit mondanék, hogy persze, tök jó bemenni a kollégákkal pletyizni, mi is heti egyszer bejárunk. Azon a heti egy irodai napon a világon semmit nem dolgozunk, nem halad a munka, mert éljük a szociális életünket. Ha sok a munka be sem megyek heti egyszer sem, mert ott nem lehet haladni. Ráadásul open air office, ahol mindenki mindent hall. Ha van egy munkahelyi megbeszélése akárkinek a 100-ból, senki nem tud dolgozni, mert annyira zavaró. Az egész emeleten van 2 meeting room, nem is lehet elvonulni sem. Szóval tényleg agyrém.

2023. okt. 13. 12:48
 12/35 anonim ***** válasza:
25%

#10: Tudom, hogy vannak ilyenek, mert én valóban ilyen vagyok és nem azért hisztizek a HO-ért, mert félbe kell hagyni a face görgetését a főnök miatt :)

De természetesen a naplopásra is van megoldás. Valamilyen aktivitásfigyelést ki kell építeni és arányos bért fizetni és lehet HO. Valahogy iylenkor szoktak legörbülni azok a szájak

2023. okt. 13. 12:50
 13/35 anonim ***** válasza:
34%
#11: Miért indulnék ki magamból? A kérdező írta le, hogy ő maga sem dolgozik ,csak eltölti az időt munkát imitálva. Olvasd el a kérdés kifejtést is.
2023. okt. 13. 12:50
 14/35 anonim ***** válasza:
47%

13-as, ez a 3. munkahelyem, és eddig mindenhol voltak üresjáratok.

Máskor meg túlóra van. A főnök ezzel pontosan tisztában van. Szóval ha zárunk, legalább este 7-ig dolgozom, természetesen ne is álmodjon senki túlórapénzről. Cserébe zárás után jön a láblógatás. Engem is eléggé zavarna, ha bent kéne az irodában üldögélni, munkát imitálva, miközben nyitva sincsenek a rendszerek. Eközben itthon inkább kitakarítok. A főnököm pontosan tudja, hogy kinek milyen az időbeosztása.

2023. okt. 13. 13:23
 15/35 anonim ***** válasza:
48%

Kényszerítésről szó sincs.

Önként választod a munkádat.

Ha nem tetszik, bármikor válthatsz.

Lehetsz akár vállalkozó is, s akkor nincs sem fix munkaidő, sem fix hely, bármikor/bárhol dolgozhatsz, amikor és ahol jólesik.

2023. okt. 13. 13:28
 16/35 anonim ***** válasza:
0%
#14:Persze, a pénzügy nem egyenletesen kiterhelt terület. A kérdés, hogy heti/havi/3havi stb alapon vajon többet dolgozik-e a munkavállaló, mint a normál munkaideje, vagy kevesebbet. Itt szerintem utóbbiról van szó
2023. okt. 13. 14:13
 17/35 A kérdező kommentje:
#16 ez kb minden irodás munkára igaz. Végtelen számú kimutatás van ami azt bizonyitja az irodások produktivitása sokszor az 50%ot sem éri el. Ha holnaptól 6 órás munkaprogramra állnánk át nem történne az égvilágon semmi
2023. okt. 13. 14:40
 18/35 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem is röhej. Nekem heti 1 irodanap van, ez még belefér, ennél többnél azonnal felmondanék.
2023. okt. 13. 16:00
 19/35 anonim ***** válasza:
13%
Nem tudom kérdező, neked most nem mindegy hogy hol unatkozol?
2023. okt. 13. 17:27
 20/35 anonim ***** válasza:
18%
Én kifejezetten célravezetőnek tartom hogy minden nap bejársz. Megtanulod hogy te alkalmazottként örülsz ha dolgozol. Majd a főnök megy ho-ba
2023. okt. 13. 17:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!