Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Túl késő 26 évesen karriert...

Túl késő 26 évesen karriert váltani és tanárnak menni?

Figyelt kérdés

Jelenlegi karrieremmel nem vagyok túlságosan elégedett. 1 év múlva 26 éves leszek, gondolkodtam, elmehetnék tanárnak, mert az érdekelne... de az meg +6 év az életemből, mire végzek, 32 éves leszek. Nem kicsit túl késő ez? Ti mit gondoltok?

(Ja és mielőtt ezt felemlegetnétek, külföldön lennék tanár, nem itthon.)

25/F

2023. okt. 13. 02:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
48%
Nem késő, még nagyon fiatal vagy! :)
2023. okt. 13. 21:49
 12/21 anonim ***** válasza:
53%

Nem értem az ilyen kérdéseket. Ha nekem eszembe jutna, hogy belevágjak egy szakmába, elkezdjek egy egyetemet, akkor biztosan nem a gyk népétől kérnék erre áldást. És ha mindenki azt mondja, hogy már késő, akkor ez fog segíteni dönteni, hogy ne kezdd el?

El akarod kezdeni vagy nem? Ezt te döntsd el magadban, és tégy aszerint. Felnőtt ember vagy, nem tudsz magadtól döntést hozni? (Azt hagyjuk is, hogy ilyen jellemmel milyen tanár lennél...)

2023. okt. 13. 23:21
 13/21 anonim ***** válasza:
78%
Hat ha külföldön akarsz tanár lenni, ahhoz külföldön kéne diplomáznod hozzá, ahhoz meg suska kéne. Van rá több 10 milkád?
2023. okt. 14. 00:58
 14/21 anonim ***** válasza:
62%

Bár támogatóbbak lennének az emberek...

Engem is jól lepontoztak. :(

Szerintem tényleg az a lényeg, hogy ne hallgass senkire, csak saját magadra! 65 leszel mire nyugdíjba mész (vagy még később), addig csak olyan munkával kellene szerintem az időt tölteni, amit szeretsz csinálni.

Én a helyedben írnék egy táblázatot: erősségek, gyengeségek, veszélyek, lehetőségek. Ezt marketingben használják (SWOT), de simán lehet élethelyzetre is húzni. Szerintem segít, hogy jobban átlásd a terveidet. :)

Nagyon sok sikert! Tanárként írom, hogy legjobb szakma a világon. Talán majd az is eljön, amikor értékeli a magyar társadalom.

2023. okt. 14. 10:03
 15/21 anonim ***** válasza:
75%
Ha erre vágysz csináld. Annyi, hogy sajnos anyagilag nincsenek megbecsülve a tanárok, így ezzel számolnod kell majd. Az egyetemet pedig elvégezheted a jelenlegi munkád mellett levelezőn.
2023. okt. 14. 10:42
 16/21 anonim ***** válasza:
62%
Külföldön lehetne opció. Ebben az országban semmiképpen sem.
2023. okt. 19. 11:57
 17/21 anonim ***** válasza:
73%

Amikor a külföldi béreket nézed, azt is nézd meg, hogy a szállás, egészségügy és megélhetés egyéb költségei milyenek.

Na meg ha gyereked lesz, akkor mennyit kell majd óvodára, iskolára, egyebekre költened kint. Mert nem csak a fizetések mások külföldön, hanem minden egyéb is. Ezzel nem lebeszélni akarlak, de érdemes alaposan felmérni a helyzetet döntés előtt.

Viszont nem feltétlenül kell csak úgy elmennie annak a 6 évnek az életedből. Tanulhatsz munka mellett is, így addig is épül a karriered, keresel, tapasztalatokat szerzel, akár a szakirány is jobban körvonalazódik, vagy épp felülbírálódik, amit tanítani szeretnél majd.

2023. nov. 5. 18:13
 18/21 anonim ***** válasza:

Hogy állsz az ambícióiddal azóta?

Az alapdiplomádra nem épül valami rövidített tanári képzés?

jan. 22. 14:07
 19/21 anonim ***** válasza:
82%

Ha külföldre akarsz költözni, mindenképp érdemesebb lehet előbb kiköltöznöd és kint elvégezni a tanárképzést.

A kinti bármilyen bérből jobb esélyeid vannak megélni, mint itthon, iskolára is jobban futja belőle, meg egy csomó országban vannak akár ingyenes képzési lehetőségek is.

Az ott elvégzett képzést jobban értékelik mindenhol, mint egy külföldi, más nyelven szerzett képzettséget. Tanár képzésben pláne sokat számít, hogy milyen nyelven kapod a képzést, hiszen ha kint akarsz tanítani, akkor az ottani nyelven kell leadnod az anyagot - ami sokkal jobban mehet, ha eleve kint sajátítod el az anyagot és hogy hogyan kell azt megtanítanod, mint ha Magyarországon magyar nyelven szerzel tanári diplomát, azt tanulod meg, magyarul hogyan kell tanítani.

Sok egyetemen vannak ugyan Magyarországon is idegen nyelvi képzések, de ezek pont nem a tanári szakon jellemzőek és még ha próbálnak is idegen nyelven képzést nyújtani, akkor sem teljesen azonos ennek a színvonala azzal, amit külföldön anyanyelvi tanároktól kaphatsz.

jan. 22. 14:25
 20/21 anonim ***** válasza:
52%
17-es. Legalább lesz aki tanítsa. Ausztriában nagyon sok élelmiszer ugyanannyiba vagy sokszor kevesebbe kerül mint MO-n. Az egészségügyet meg gondolom poénnak írtad, aki azt akarja hogy elássák annak magánba kell mennie, különben egy szimpla vizsgálatra kell várnia minimum fél évet, műtétről ne is beszéljünk. Persze vannak olyan szolgáltatások amik drágábbak, de még így is sokkal jobban ki lehet jönni a fizuból mint itt. Az oktatást is hagyjuk amúgy, a pesti elitgimiken kívül mindenhol tanárhiány van, lehet fizetni a magánórákért busás összegeket.
jan. 22. 14:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!