Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tegyek? Kezdem feladni.

Mit tegyek? Kezdem feladni.

Figyelt kérdés
25 éves lány vagyok egyetemi végzettséggel, egy megromlott mérgező párkapcsolattal és 0 családi támogatással. 15 éves korom óta dolgozom és segítem a szüleimet, akik nagyon szerény körülmények között élnek. Emellett mindig tanultam és céltudatos voltam, szerettem volna jó lenni a szakmámban. A tudásom úgy gondolom megvan ahhoz, hogy jó életet éljek, mégsem találom a helyem. Egyszerűen nem találok olyan munkát, amiből fenn tudnám tartani magam és segíteni a szüleim, vissza tudnám fizetni a diákhiteleim és speciális étrendet tudjak magamnak finanszírozni az intoleranciám miatt. Bent ragadtam egy bántalmazó kapcsolatban, mert nincs hova mennem. Depressziós lettem és végtelenül “fáradt” az élettől már ilyen fiatalon. Nem tudok eleget keresni ahhoz, hogy mindent ki tudjak fizetni… én vagyok szerencsétlen, béna? Hol kéne keresnem munkát? Milyen munkát kéne végeznem? Teljesen el vagyok keseredve. Köszönöm a válaszokat!

2023. okt. 6. 10:53
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
72%
Szal téged a faszid ver de te szereted. Mazochista vagy, neked pszichológus kéne, az a depressziódra is jó.
2023. okt. 9. 18:11
 22/27 anonim ***** válasza:
0%
nem vagyok ferfi. es ez pont emiatt szomoru, mert nokent igy latom a helyzeted. kitorni nem akarsz mert visz haza a csavo penzt jocskan (igy derul ki), neha el is keni a szadat de legalabb van 4 fal es teto a fejed folott. szomoru hogy egy mergezo kapcsolat es penz miatt levetkozod a noi meltosagodat.
2023. okt. 10. 00:23
 23/27 anonim ***** válasza:
40%
Nyilván azok túlzók, amiket itt egyesek állítanak, ugyanis nem ismerünk minden körülményt. Azonban az is fura, hogy a kérdező "megromlott mérgező párkapcsolattal" rendelkezik, de már párszor azt bizonygatja, hogy ő szereti a párját, stb.
2023. okt. 11. 07:29
 24/27 anonim ***** válasza:
Akkor a kérdező vagy a "bántalmazó kapcsolat" jelentésével nincs tisztában, vagy csak a sajt meséjébe zavarodott bele.
2023. okt. 11. 11:41
 25/27 anonim ***** válasza:

A bántalmazó kapcsolatok klasszikus csapdája pont az, hogy a bántalmazott szereti a másikat és ezért folyton megbocsát a bántalmazónak, mert a lelke mélyén mégis csak jó ember és amikor épp nincs vele gond, akkor milyen kedves, meg aranyos a mosolya, csak amikor bedühödik, akkor bántja a másikat, aki folyton reménykedik, hogy majd megváltozik, na meg a Stockholm szindróma.

Sok esetben éppen az a fő veszélye ezeknek a kapcsolatoknak, hogy nem állandóan rossz, nem mindig totálisan elviselhetetlen. Viszont mivel vannak benne pozitív élmények is, amikor épp nincsenek gondok, akkor egész kellemes, vagy akár kimondottan jó is, ezért sokkal nehezebb úgy dönteni, hogy legyen vége. Mert akkor nem csak a rossznak lesz vége, hanem a jónak is és ha kellően zavaros a kép, hogy összességében a jó vagy a rossz van többségben, akkor még nehezebb meghozni a nagy döntést.

Egyébként a bántalmazásnak nem kell szükség szerűen fizikainak lennie ahhoz, hogy toxikus hatású legyen és összezúzza az ember önértékelését, amivel komoly károkat okoz a másiknak.

2023. nov. 5. 00:17
 26/27 anonim ***** válasza:

Az nem lenne megoldás, hogy a szüleiddel máshova költözz össze az egy szobás lakás helyett? Ezzel még mindig olcsóbban jöhettek ki, mint két külön lakást fenntartani (ha az egy szobás saját, akkor azt ki lehet adni másnak és van belőle bevétel, ami javítja a mérleget).

Alaposan átgondoltad azt a költség lefaragást? Egészen biztosan nincs több lehetőség további megtakarításra?

A marketing elég népszerű terület, sok helyre keresnek ilyen munkára embert (bár jelentkező is egyre több van rá, szóval nem feltétlenül könnyű az érvényesülés).

Próbálj meg jobban fizető állást találni, illetve az is egy lehetőség, hogy a mostani munkahelyeden megpróbálod lealkudni a munkaidőt kevesebbre, vagy akár stikában munkaidőben is máson dolgozni. Mellette meg másod-harmad állásokat találni, amivel plussz bevételt tudsz termelni. Álláshirdetések mellett megpróbálhatsz különféle cégeket személyre szabott megkeresésekkel betámadni akkor is, ha nem keresnek embert. Sosem tudhatod, hogy hol sikerül beletrafálnod, hogy még mielőtt meghirdetnék inkább felvesznek téged, ha már úgyis jelentkeztél.

Marketingesként nem egy hátrány, ha el tudod adni a saját munkádat. Például akár a mindennapokban látogatott boltoknál, igénybevett szolgáltatóknál is bepróbálkozhatsz. Van egy kedvenc éttermed, fodrászatod, akármilyen céged? Menj be hozzájuk, beszélgess velük, hogy kell-e nekik valaki, aki ért a marketinghez. Vagy azért, mert annyira nem csinálják jól, hogy volna mit javítani rajta. Vagy azért, mert nagyon tetszik, amit/ahogy csinálnak, ezért szeretnél részt venni benne. Mit veszíthetsz? Legrosszabb esetben nemet mondanak. Viszont, ha meg sem próbálod, akkor nem fogsz innen tovább lépni. Szóval egy próbát minden megér. Ha nem jön be, akkor legfeljebb tanulsággal szolgál, hogy máskor máshol máshogyan próbálkozz.

De van egy rakás olyan szolgáltatás, mint az Upwork, Freelancer.com, stb. Ezeken is lehet próbálkozni alkalmi munkákat találni.

2023. nov. 5. 00:41
 27/27 anonim ***** válasza:
Kicsit rámész az eladásra és a vezetésre, és egyrészt vezetőként minőségugrás a szakmádban maradni, másrészt azzal együtt kb a top 5 skill a birtokodban van, hogy a magad lábára állj, és alapíts valami tényleg várva várt marketinges céget. A vezetői rálátás ad egy egészséges nagyképűséget, ami nem a lesütött szemű "ezt meg ezt tudom csinálni" szituációba passzíroz, hanem tényleg jól megfogalmazott vállalások és tényleges felelősség a téma, persze nem gombokért.
2023. nov. 16. 11:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!