Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik munkát vállasszam,ti...

Melyik munkát vállasszam,ti melyik lehetőséggel élnétek,dolgoztatok a delegoban?

Figyelt kérdés

Olvassátok el és írjátok le a véleményeteket mert nagyon tanácstalan vagyok...szerintettek mi a helyes?Többen is írjatok😊

Lenne 2 lehetőségem is jelenleg viszont jelenleg is van munkám szallag munkás vagyok 1 éve dolgozok ott...1 munka folyamatott betanítottak azóta azt csinálom 2es színten vagyok nem tesznek sehova máshová de akik jóvval utánnam jöttek azokak meg ilyen 4es színtjük van...volt nálunk vizsgáztattás is rajtam kívűl szinte majdnem mindenkit vizsgáaztattak...de akiket nem azoknak már van szintjük...

És ahogy elnézzem nem sok fényes jővője van a cégnek...

Én br.260at keresek...voltak régen némi +pénz de lassan azt is megvonják...azt is csak akkor adják némelyiket ha az ember nem hiányzik..és már abból se olyan sokat mint az elején...szóval...van ez a delego most jelentkeztem 2× Esztergomba van szállásos munka itt elvile 2 műszak van (a jelenleginél is annyi van) itt br.325ezret lehet keresni...a párom is jönne velem de párok külön szoba! Hétvége szabad...utazást állják...közel is lenne azaz Magyarba lenne... tudnák találkozni a családdal ismerösökkel....

Viszont...van a másik munkahely...az Svájcban van...szoba lány...testvérem dolgozott ott tehát ismerős álltal ajánlottak be...így már ugy mond fix lenne a munka..az csak 1 műszakos... 8tól 15ig...tehát itt csak 7 órát kellene dolgozni 8 helyett...viszont az albérlet nagyon drága...de a testvérem fel ajánlotta hogy engem be tudd fogadni de a páromat nem...(gondolom a hely miatt meg lehet a csávója beszélte le a tesom..meg a csávoja testvére is ott lakik)neki szerintem fix munkája nem lenne... itt a havi keresett olyan 1600 és 3100 frank...jó pénz lenne ha havi 3100 lenne...én azért filozom ennyit mert szeretnék egy saját házat...de elég messze van Svájc...oké annyi hogy nem kell fizzessek a tesomnak az albiba de nyílván adnák ha már ott lennék...viszont a családom és a párom is messze lenne tőlem..de ha lenne neki is fix munka pár hónap múlva kijöhetne és el mennék külön albérletbe én és a párom ha legalább 1-1 milliót keresnénk akkor megérné az albi...de ha én is csak ilyen 600ezret keresnék havonta az egy albérletre sem elég és nem is tudnák nagyon félre tenni sem...

Aztán nem tudom a delegoba csak lehet túlórázni...(lehet hogy Svájcban is lehet nem tudom)és ha ott lehetne majdnem azt a pénzt ott is meg keresném mint Svájcba azt a 600ezret...de csak majdnem..bár igen lehet hogy ha Svájcban is lehet túlórázni akkor lehet duppláját keresni...nem tudom ti mit tennétek?

#munka #Svájc #Esztergomb
2023. okt. 3. 16:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
80%
Magyarul sem tudsz, de mennél külföldre. Zseniális.
2023. okt. 3. 16:54
 2/15 Noren1989 ***** válasza:
86%
Én a te helyedben görcsösen próbàlnék valamilyen tudàst fejleszteni.
2023. okt. 3. 18:02
 3/15 A kérdező kommentje:

1.kommetleő!Köszönöm a semmit...

Ez az első!A másik meg az hogy nem ez volt a kérdés!Jó hogy bele tudsz kötni némi írási illetve fogalmazási hibámba!Ki lettem segítve...De tényleg..:)

3.ki mondta hogy esetleg nem tudok németül?Mi van ha jobban tudok mint te?Mi van ha nem csak németül tudok hanem más nyelvet is?Az hogy úgy írok hogy közbe beszélek és el írok szavakat és ismételek szavakat és hogy el írok vagy le hagyok 1-2 betűt és hogy nem írok 100%-osan helyesen az nem azt jelenti hogy magyarul sem tudok...te egyáltalán azon kívűl hogy másokba bele kötsz azon kívűl bármi mást tudsz?Mondjuk értelmezi magát a kérdést !Vagy nem érted azzal a zseniális fejeddel a kérdést?Hol látsz te mond olyan kérdést hogy a német vagy esetleg magyar tudásomról kérdezek???mert én sehol...tehát fuss neki újra és értelmezd nagy okos majd a kérdést és utána illedelmesen válaszolj!Ha meg azért jöttél hogy top komment legyél vagy hogy az emberbe bele köss akkor rossz ajtón kopogtatsz...🤣

2023. okt. 3. 19:08
 4/15 A kérdező kommentje:

2.kommentelő

Már mint mire érted?Kicsit bővebben is ki fejeznéd magad?Vagy te is csak azért írtad ezt hogy bele köss a hibáimba?

Nem azért de ti tökéletesek vagytok???Mert nem vagytok

2023. okt. 3. 19:10
 5/15 Noren1989 ***** válasza:
61%

No, a képesítéseidről nem szóltál semmit, Aranyom, ennyi az egész.

Ahogy felvázoltad, szalagmunka bagóért, meki 7 hónapig...hát nem a legfényesebb állások egyik sem. Emellett előrelépni sem engednek, szóval vagy képtelen vagy rá, vagy nem látják benned a lehetőséget.

Szóval, a tudás fejlesztése képzettségek, skillek-re való utalás volt.

Bármi lehet az, nyelvtudás, kézügyesség, műszaki-szociális kézségek, zseniális főzőtudomány, teszemazt...

Amúgy sikerült már lefogynod?

2023. okt. 3. 20:59
 6/15 anonim ***** válasza:
85%

Ha jól veszem ki az írásokból, nem tudsz németül, különben írtad volna hogy milyen szinten vagy, es nem azt bizonygatnod, hogy te mennyire tudsz mindenféle nyelvet... Úgy át fognak verni, azt is megbánod, hogy eszedbe jutott kijönni.

1600-3100 CHF, ez nyilván bruttó. Szóval ebből leadózol, igaz nem sokat, mert a 3100 CHF kb arra se elég hogy megélj egy hónapban miután kifizetted a Krankenkasse díját, a közlekedést, a kaját és az egyéb járulékos költségeket. Az 1600 CHF pedig bőven a létminimum alatt van.

Egy ilyen melóra nem fognak adni Bewilligungot, mert nem fogod tudni eltartani magad belőle. És ha nincs Bewilligung, nem lesz Krankenkasse sem, mert egyik a másik feltétele. És ha nincs Krankenkasse és Bewilligung, akkor abból érdekes munkaszerződés lesz (konkrétan semmilyen). Lehet úgy Bewilligungod, ha a tesód a hivatalban aláírja hogy vállalja a kötségeidet, konkrétan eltart, illetve hogy ha valami bajba kerülsz, fizeti a kárt/büntetést helyetted. De ehhez legalább nettó 5-6 ezer CHF kell hogy legyen a fizuja, amit igazolnia is kell, illetve bizonyos összegnek lennie kell a számláján tartalékba.

A tesóddal akkor vehet maga mellé az albiba, a egyáltalán engedélyezi a tulaj, mivel meg van határozva hogy bizonyos négyzetméteren hány fő lakhat maximum. Itt nincs olyan hogy 10 fő lakik egy szobában fejtől-lábtól fektetve. Pl.mi egy 3,5 szobás 100m2 lakásban lakunk ketten. Ide max 1 felnőtt költözhetne még be. Aki nem tartja be a szabályokat, az kemény büntet kap elég gyorsan. És ha nincsenek meg a papírjaid, tartozásod lesz, kiutasítanak az országból. És ha pár hónap után nem lesz munkád, ne számíts segélyre, mert nem jár.

De az írásodból látszik, hogy nem igazán tudsz semmit a svájci életről, csak átváltva Ft-ban jól hangzik a pénz. De ebből hónap végére semmi nem maradna itt, ennyiből nem hogy félretenni nem lehet, de megélni sem. Itt jóval magasabb az életszínvonal, ezzel aranyosan a költségek is. Bruttó minimum 5000 CHF az amiért már érdemes kijönni mert egy átlag színvonalon megélsz belőle és félre is tudsz tenni valamennyit. Ennyit betanított munkával nem fogsz megkeresni.

Amúgy ez a munkaajánlat több sebből vérzik… A napi 7 óra pedig nem egy teljes munkaidő, kivéve ha heti 6 napot dolgozol, ugyanis itt 42 óra a heti munkaidő. A szobalányoknak a hotel szokott biztosítani szállást általában. Van amikor étkezést is.

Szóval szerintem maradj a s.e.g.g.e.d.e.n, próbálj inkább otthon valami szakmát szerezni amivel jobb körülményeket biztos írhatsz magadnak anélkül, hogy rá lennél mások jóindulatára szorulva.

2023. okt. 4. 03:44
 7/15 anonim ***** válasza:
79%

*biztosíthatsz

Az autocorrect pár helyen átírta, de szerintem a lényeg érthető…

2023. okt. 4. 03:47
 8/15 anonim ***** válasza:
86%

"nem azt jelenti hogy magyarul sem tudok"

De, pontosan azt jelenti.

Esetleg olyan szinten vagy hanyag és nemtörődöm, hogy magasról fütyülsz az egészre.

De akkor meg senki se fog alkalmazni.

2023. okt. 4. 12:41
 9/15 A kérdező kommentje:

El mondta a testvérem max 3 hónap amig kint lehetek..mondta a költségeket is amiket pont le írtál!Igen tudom hogy van adó...de azért kérdeztem a Svájci munkát mert adómentes vagyok hogy kint Svájcban is van vagy ott ugyan úgy vonják?Mert ha nincs valóban nem éri meg!

A munkámról annyit hogy1 munkám a meki volt!7 hónapig !Meg voltak a munkámmal elégedve!Sose volt panasz a munkámra csak dicséret!Azért kellett ott hagynom mivel én falun lakom!És innen nem könnyű bejárni hétvégén!(Érpatakról -Nyíregyházáig)ha csak nincs Újfehértótól fuvaros!Aki az elején 100%-ig azt mondta hogy bármikor tudd vinni akkár hozni ..(pénzért nyílván!)aztán volt hogy egyik nap nem jött értem délután...taxival kellett haza mennem onnantól nem vette fel a telefont nem foglalkozott velem így ott hagytam mert nem volt másik fuvaros...

Másik munkahely az a patyolat volt...ott nem voltam szimpatikus a szallagvezetőnek velem sokszor kicsesztek...a munka folyamat annyi volt hogy korházi stb stb ruhákat ágynemüt szárítottunk/hajtogattunk...egyik végén az egyik ember fel rakta a ruhát a másik a másik oldalt összehajtogatta...a túl oldalt a munkatársam is direkt folyamatosan tapasztotta a ruhákat ami ha össze van tapasztva az összes egybe le esik az asztalra és hajtogathat az ember mint a bolond!Tehát ott nem voltam szimpatikus...A szallag vezető és ezen a munka társamon kívűl mindenki szerint jól dolgoztam...de őszintén szólva nem tetszett a munka...sem a bánás mód...(nem vártam el hogy ki nyalják a seggem,de ha én tisztelettel beszélek illetve viselkedem akkor azt vissza várom...szerintem ez így korekt,de szóljatok ha netán ebben is tévednék!)így próbaidő után mondtam hogy nem szeretnék tovább maradni!

Ezután jöttem ide a Tecnincába!

Nagykálló sícipő gyártás!A kollégáim mind gyülől ott dolgozni!Mert el fáradnak a munkába:DD...én birom előre tudok halladni teljes a csiszolóig😁😁szeretem csinálni egyébként..csak unalmas hogy nem tesznek másik műveletre!1 éve ugyan azt csinálom!Valószínű azért nem raknak el onnan mert azt senki nem szereti csinálni...és azt a munkát más szallagon szét osztják!És ha beteg voltam senki nem tudta tartani a szallag tempót max 2 ember!(nem is csodálom az a szallag úgy megy mint a bolondok háza)és el mondták hogy nagyon meg vannak elégedve a munkámmal ügyes vagyok!Tehát nem csak nyalizásból mondják!Emelett a munka mellett sokszor segítek be a munkatársaimnak! A szallag munkások fő főnöke is ismer pedig van olyan aki ott van mióta azt se tudja hogy hívják de engem ismer...ugyan úgy a többi szallag vezető is!Akiket én nem ismerek...tehát biztos hogy azért mert nagyon jól dolgozom!Viszont nem bizonygatok!Meg lehet nézni engem munka közben vagy munka ellé állítani..én nem szavakban szeretek bízonyítani hanem tettekben!🙂Nem vagyok nagyképű de hála hamar tanulok,gyorsan dolgozom és eddig minden hol megálltam a helyem🙃

2023. okt. 4. 17:31
 10/15 A kérdező kommentje:

Még annyit hogy 8.álltalánosom van...van egy OKJ Eladói szakmám (tapasztalat nélkül)régen tanultam németett sőt az eladói szakmán is azt kellett...4-es voltam

...suliba 3.-as...de én inkább úgy alap nyelvű angol...vagy is inkább csak 1-2angol szó ami elterjettebb azokat tudom...de nem vagyok se angolos se németes ez tény!

2023. okt. 4. 17:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!