Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik munkát vállasszam,ti...

Melyik munkát vállasszam,ti melyik lehetőséggel élnétek,dolgoztatok a delegoban?

Figyelt kérdés

Olvassátok el és írjátok le a véleményeteket mert nagyon tanácstalan vagyok...szerintettek mi a helyes?Többen is írjatok😊

Lenne 2 lehetőségem is jelenleg viszont jelenleg is van munkám szallag munkás vagyok 1 éve dolgozok ott...1 munka folyamatott betanítottak azóta azt csinálom 2es színten vagyok nem tesznek sehova máshová de akik jóvval utánnam jöttek azokak meg ilyen 4es színtjük van...volt nálunk vizsgáztattás is rajtam kívűl szinte majdnem mindenkit vizsgáaztattak...de akiket nem azoknak már van szintjük...

És ahogy elnézzem nem sok fényes jővője van a cégnek...

Én br.260at keresek...voltak régen némi +pénz de lassan azt is megvonják...azt is csak akkor adják némelyiket ha az ember nem hiányzik..és már abból se olyan sokat mint az elején...szóval...van ez a delego most jelentkeztem 2× Esztergomba van szállásos munka itt elvile 2 műszak van (a jelenleginél is annyi van) itt br.325ezret lehet keresni...a párom is jönne velem de párok külön szoba! Hétvége szabad...utazást állják...közel is lenne azaz Magyarba lenne... tudnák találkozni a családdal ismerösökkel....

Viszont...van a másik munkahely...az Svájcban van...szoba lány...testvérem dolgozott ott tehát ismerős álltal ajánlottak be...így már ugy mond fix lenne a munka..az csak 1 műszakos... 8tól 15ig...tehát itt csak 7 órát kellene dolgozni 8 helyett...viszont az albérlet nagyon drága...de a testvérem fel ajánlotta hogy engem be tudd fogadni de a páromat nem...(gondolom a hely miatt meg lehet a csávója beszélte le a tesom..meg a csávoja testvére is ott lakik)neki szerintem fix munkája nem lenne... itt a havi keresett olyan 1600 és 3100 frank...jó pénz lenne ha havi 3100 lenne...én azért filozom ennyit mert szeretnék egy saját házat...de elég messze van Svájc...oké annyi hogy nem kell fizzessek a tesomnak az albiba de nyílván adnák ha már ott lennék...viszont a családom és a párom is messze lenne tőlem..de ha lenne neki is fix munka pár hónap múlva kijöhetne és el mennék külön albérletbe én és a párom ha legalább 1-1 milliót keresnénk akkor megérné az albi...de ha én is csak ilyen 600ezret keresnék havonta az egy albérletre sem elég és nem is tudnák nagyon félre tenni sem...

Aztán nem tudom a delegoba csak lehet túlórázni...(lehet hogy Svájcban is lehet nem tudom)és ha ott lehetne majdnem azt a pénzt ott is meg keresném mint Svájcba azt a 600ezret...de csak majdnem..bár igen lehet hogy ha Svájcban is lehet túlórázni akkor lehet duppláját keresni...nem tudom ti mit tennétek?

#munka #Svájc #Esztergomb
2023. okt. 3. 16:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
85%

Nincs adómentesség Svájcban.

3 hónapig turistaként lehetsz kint, tartózkodási engedély nélkül. Így viszont nem vállalhat az munkát. Ha se németes, se angolos nem vagy, ráadásul nincs semmi normális végzettséged, mégis hogyan gondoltad a munkát?

Hogyan válaszolsz az interjún? Hogyan nézed meg hogy mi áll a szerződésben? Honnan fogod tudni, mi a dolgod? Hogyan kommunikálsz a munkatársakkal, főnököddel, boltban a pénztárossal stb? Hogyan tájékozódást egy olyan helyen ahol minden németül van kiírva? Ahol a hivatalos nyelv német, de olyan dialektust beszélnek, hogy eleinte a Németországból ide jövő is csak pislog rá…

Ha van egy jó angol nyelvtudás, azzal még el lehet indulni ameddig a németet fel hozod egy szintre… de nálad az is hiányzik. Az itteni népesség legnagyobb része 3-4 nyelven beszél folyékonyan. Szerinted mi lesz veled ha ide jössz? Hogyan fogsz bármit elintézni? Pl egy mobil előfizetést…

Inkább kezdj el tanulni, nyelveket főleg, de egy érettségi sem ártana. Ahelyett hogy belemész ebbe a lehetetlen vállalkozásba, amiből csak rosszul jöhetsz ki.

Gondolom a párod is hasonló típus mint te, így neki sem ártana elkezdeni a tanulást…

Amúgy van a Facebookon a svájci magyaroknak pár csoport, ott is kiírhatod ezt a kérdést, akár névtelenül is, ha nekem nem hiszel 😄

2023. okt. 4. 18:31
 12/15 anonim ***** válasza:
54%

Dolgozhatsz kinnt mint szezonális munkás. Egy másfajta Bewilligungot kapsz. Ez attol függ milyen munkára jelent be a munkáltató. Quellensteuer-t fogsz fizetni mindenképp. Kantontól függ, hogy mennyit. A bérbeadónak bele kell egyeznie, hogy ott lakhatsz.

A fizetés túl alacsonynak tünik. Nekem ez büzlik.

Némely Kanton bevezette a minimálbért. Melyik kantonba mennél? Ha beszélsz németül nézz utánna, hogy van-e GAV a Hotelszakmában. Gav=Gesamtarbeitsvertrag. Ha van akkor ott megtalálod a minimalbért, feltételeket, stb.

jan. 19. 12:29
 13/15 anonim ***** válasza:

12es vagyok. Miért lettem lepontozva? Azért mert rosszul hangzik?

15 éve dolgozom a HR-ben svájcban. Svájci HFP HR-Leiterin Diplomával. Pontossan tudom mit kell tenni, milyen lehetöségei vannak. Naponta iratok emberekkel alá munkaszerzödéseket, iratok kérvényeket a migrációshivatalnak, stb. Kivülröl fújom a

munkatörvényt.

jan. 20. 05:14
 14/15 anonim ***** válasza:

Amúgy minden EUs tagàllamú polgár dolgozhat itt 3 hónapig Bewilligung nélkül. A munkátadónak csak bejelentési kötelezettsége van és a szerzödésben az kell hogy álljon, max. 3 hónap. Krankenkasséd is lesz, de nem választhatsz. Az állam meghatalmazott pár céget, aki ezeket az embereket bebiztositsa.

A gond ott van és ezért nem alkalmazzák, mert a munkáltatónak kell ezt papiroznia. A felelöséget nem akarja válalni igy inkább abba a tévhitbe tereli az embereket, hogy Bewilligungal lehet csak dolgozni.

jan. 20. 14:53
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Szó szerint kijössz nyaralni svájcba, séta közben megszólit valaki, hogy nem e lenne kedved dolgozni neki 1 hónapot. Te beleegyezel, ö bejelent. Ledolgozod az 1 hónapot és hazamész.

Sok embert igy vertek át. Felvettek embereket, azt mondták nekik, hogy be vannak jelentve, megkapták a fizetésüket, de a munkáltató nem fizette be az állam felé a levont pénzeket (quellensteuer, ahv, unfallvericherung, stb).

Sok ugy derült ki, hogy pl. Elment svájc után a spanyol haza. Otthon dolgozott, munkabalesete lett, a társadalombiztosito kikérte svájctól a papirokat, hogy ki tudják számolni az invalid biztositás összegét, és svájc jelezte neki, hogy az a személy soha nem dolgozott svájcban.

jan. 20. 15:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!